Мариновані патисони без стерилізації в банках на зиму
Патисон як більш ніжний овоч у порівнянні з огірком і кабачком від високої температури стає м’яким і маловкусным, тому багато господинь маринують його без стерилізації. Мариновані патисони будуть на вашому столі не тільки пікантною закускою, але і доповнять смак багатьох салатів.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1 л.
Інгредієнти (на 1 літрову банку):
- Патисони середні – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець гострий – 1 стручок.
Маринад:
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 70% – ½ Ч. л.
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі продукти для маринування патисонів з розрахунком кількості банок заготовки.
2. Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду. Коли все під рукою, то ймовірність помилки невелика.
3. Патисони добре промийте і наріжте невеликими однаковими шматочками. Насіння можете видалити чайною ложечкою. Очистіть часник і гострого перцю видаліть насіння.
4. У заздалегідь простерилізовану банки покладіть по парасольки кропу і насипте горошки перцю. Потім компактно укладіть шматочки патисонів і покладіть по шматочку гострого перцю.5. Залийте в банки крутий окріп.
6. Потім банки прикрийте прокип’яченими кришками і залиште патисони на 30 хвилин.
7. Через цей проміжок часу воду з банок через спеціальну кришку злийте в окрему каструлю.
8. Банки прикрийте рушником, щоб овочі не охололи.
9. На злитою з банок пряної воді зваріть маринад, розчинивши в ній вказане в рецепті кількість солі та цукру. У киплячий маринад налийте оцет і вимкніть вогонь.
10. Киплячим маринадом відразу залийте патисони в банки, заповнюючи їх до самого верху. Якщо маринаду не вистачає, додайте трохи окропу.
11. Потім банки щільно закупорьте і перевірте герметичність закупорки.
12. Банки поставте на кришки і прикрийте рушником, не обгортаючи теплим пледом, до повного охолодження. Мариновані патисони без стерилізації готові. Зберігайте їх у прохолодному місці.
Вдалих і смачних заготовок!