Мариновані патисони на зиму

Мариновані патисони без стерилізації в банках на зиму

Патисон як більш ніжний овоч у порівнянні з огірком і кабачком від високої температури стає м’яким і маловкусным, тому багато господинь маринують його без стерилізації. Мариновані патисони будуть на вашому столі не тільки пікантною закускою, але і доповнять смак багатьох салатів.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти (на 1 літрову банку):

  • Патисони середні – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Перець гострий – 1 стручок.

Маринад:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 70% – ½ Ч. л.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі продукти для маринування патисонів з розрахунком кількості банок заготовки.

2. Відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду. Коли все під рукою, то ймовірність помилки невелика.

3. Патисони добре промийте і наріжте невеликими однаковими шматочками. Насіння можете видалити чайною ложечкою. Очистіть часник і гострого перцю видаліть насіння.

4. У заздалегідь простерилізовану банки покладіть по парасольки кропу і насипте горошки перцю. Потім компактно укладіть шматочки патисонів і покладіть по шматочку гострого перцю.5. Залийте в банки крутий окріп.

6. Потім банки прикрийте прокип’яченими кришками і залиште патисони на 30 хвилин.

7. Через цей проміжок часу воду з банок через спеціальну кришку злийте в окрему каструлю.

8. Банки прикрийте рушником, щоб овочі не охололи.

9. На злитою з банок пряної воді зваріть маринад, розчинивши в ній вказане в рецепті кількість солі та цукру. У киплячий маринад налийте оцет і вимкніть вогонь.

10. Киплячим маринадом відразу залийте патисони в банки, заповнюючи їх до самого верху. Якщо маринаду не вистачає, додайте трохи окропу.

11. Потім банки щільно закупорьте і перевірте герметичність закупорки.

12. Банки поставте на кришки і прикрийте рушником, не обгортаючи теплим пледом, до повного охолодження. Мариновані патисони без стерилізації готові. Зберігайте їх у прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!