Мариновані стрілки часнику на зиму – 7 рецептів пальчики оближеш з фото покроково

Як заготовити мариновані стрілки часнику без стерилізації?

Чудова за смаком і ароматом домашня заготовка, яка перетворить ваш вечеря. Зазвичай часникові стрілки смажать або тушкують, ми пропонуємо замаринувати їх на зиму, щоб моментально можна було подати на стіл закуску з маринованих стрілок часнику.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • часникові Стрілки – 400 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Коріандр – 0,3 ч. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л

Процес приготування:

1. Часникові стрілки помийте і наріжте смужками по 4-5 сантиметрів.

2. У чисті стерилізовані банки розкладіть часникові стрілки.

3. У каструлю влийте воду, всипте цукор, сіль і спеції. Доведіть маринад до кипіння, варіть до розчинення солі та цукру.

4. Влийте гарячий маринад в банки, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

5. Потім злийте маринад в каструлю, доведіть ще раз до кипіння, додайте лимонну кислоту, влийте гарячий маринад в банки і відразу загорніть їх. Банки остудіть в перевернутому вигляді і перемістіть на зберігання в холодне місце.

Приємного апетиту!