Як заготовити мариновані стрілки часнику без стерилізації?
Чудова за смаком і ароматом домашня заготовка, яка перетворить ваш вечеря. Зазвичай часникові стрілки смажать або тушкують, ми пропонуємо замаринувати їх на зиму, щоб моментально можна було подати на стіл закуску з маринованих стрілок часнику.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- часникові Стрілки – 400 гр.
- Вода – 700 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Коріандр – 0,3 ч. л.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л
Процес приготування:
1. Часникові стрілки помийте і наріжте смужками по 4-5 сантиметрів.
2. У чисті стерилізовані банки розкладіть часникові стрілки.
3. У каструлю влийте воду, всипте цукор, сіль і спеції. Доведіть маринад до кипіння, варіть до розчинення солі та цукру.
4. Влийте гарячий маринад в банки, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
5. Потім злийте маринад в каструлю, доведіть ще раз до кипіння, додайте лимонну кислоту, влийте гарячий маринад в банки і відразу загорніть їх. Банки остудіть в перевернутому вигляді і перемістіть на зберігання в холодне місце.
Приємного апетиту!