Мариновані зелені помідори, різані часточками
Мариновані зелені помідори часточками – оригінальна закуска для обіду або вечері в зимовий час. Помідори виходять смачними і хрусткими. Закачування готується з самого доступного набору інгредієнтів.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вода – 750 мл
- Цукор – 75 гр.
- Оцет столовий – 100 мл
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 50 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Помідори зелені – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Помідори добре вимийте і просушіть. Відміряйте необхідну кількість спецій.
Крок 2. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 5-6 хвилин.
Крок 3. Потім додайте лавровий лист і варіть маринад ще 1 хвилину. В кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
Крок 4. Помідори наріжте часточками. Зубчики часнику наріжте тонкими пластинками.
Крок 5. В стерилізовані банки викладіть помідори і часник.
Крок 6. Залийте банки з помідорами гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками і стерилізуйте їх в киплячій воді 10-15 хвилин.
Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки, укутайте загортання і залиште на добу при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані часточками зелені помідори в прохолодному місці.
Приємного апетиту!