Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Мариновані зелені помідори, різані часточками

Мариновані зелені помідори часточками – оригінальна закуска для обіду або вечері в зимовий час. Помідори виходять смачними і хрусткими. Закачування готується з самого доступного набору інгредієнтів.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Вода – 750 мл
  • Цукор – 75 гр.
  • Оцет столовий – 100 мл
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – 50 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Помідори зелені – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре вимийте і просушіть. Відміряйте необхідну кількість спецій.

Крок 2. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 5-6 хвилин.

Крок 3. Потім додайте лавровий лист і варіть маринад ще 1 хвилину. В кінці влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

Крок 4. Помідори наріжте часточками. Зубчики часнику наріжте тонкими пластинками.

Крок 5. В стерилізовані банки викладіть помідори і часник.

Крок 6. Залийте банки з помідорами гарячим маринадом. Прикрийте банки кришками і стерилізуйте їх в киплячій воді 10-15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть кришки, укутайте загортання і залиште на добу при кімнатній температурі. Зберігайте мариновані часточками зелені помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!