Мариновані зелені помідори на зиму – 10 рецептів заготовок в банках з покроковими фото

Соковиті зелені помідори в маринаді з цибулею

Мариновані помідори готуються дуже швидко. Причому такі овочеві заготовки добре зберігаються всю зиму. А зелені помідори виходять не тільки смачними, але і хрусткими.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 800 мл
  • Оцет толовый – 200-300 мл
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори промийте та висушіть.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.

Крок 4. Помідори складіть в об’ємну миску, залийте їх окропом на 3-5 хвилин. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз.

Крок 5. Потім складіть помідори в банки, перекладаючи їх кільцями цибулі.

Крок 6. У каструлю влийте воду, додайте оцет, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і розлийте його по банкам. Загорніть банки кришками і укутайте їх в тепле ковдра. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.

Приємного апетиту!