Соковиті зелені помідори в маринаді з цибулею
Мариновані помідори готуються дуже швидко. Причому такі овочеві заготовки добре зберігаються всю зиму. А зелені помідори виходять не тільки смачними, але і хрусткими.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Помідори зелені – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Вода – 800 мл
- Оцет толовый – 200-300 мл
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори промийте та висушіть.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
Крок 3. Банки промийте і стерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.
Крок 4. Помідори складіть в об’ємну миску, залийте їх окропом на 3-5 хвилин. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз.
Крок 5. Потім складіть помідори в банки, перекладаючи їх кільцями цибулі.
Крок 6. У каструлю влийте воду, додайте оцет, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і розлийте його по банкам. Загорніть банки кришками і укутайте їх в тепле ковдра. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження. Зберігайте мариновані помідори в прохолодному місці.
Приємного апетиту!