Маринований імбир з оцтом
Маринований імбир з оцтом – це яскрава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і помірною пікантністю. Подавайте разом з ролами або додавайте в салати. Також частування відмінно поєднується і з гарячими стравами. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 200 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 250 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кип’ятимо половину від зазначеної кількості води і додаємо в неї сіль. Перемішуємо до її розчинення.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо корінь імбиру, після ріжемо його тонкими пластинками проти волокон.
Крок 3. Викладаємо пластинки імбиру в солоний маринад. Тримаємо продукт в ньому 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк.
Крок 4. Другу частину води кип’ятимо з цукром. Даємо сухому інгредієнту повністю розчинитися.
Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в скляну банку. Заливаємо маринадом з цукром.
Крок 6. Виливаємо сюди оцет, перемішуємо і знімаємо заготовку в холодильник. Залишаємо маринуватися на одну добу.
Крок 7. Маринований імбир з оцтом готовий. Пригощайтеся і оцінюйте яскравий смак!