Маринований імбир – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Маринований імбир з оцтом

Маринований імбир з оцтом – це яскрава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і помірною пікантністю. Подавайте разом з ролами або додавайте в салати. Також частування відмінно поєднується і з гарячими стравами. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 200 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 250 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо половину від зазначеної кількості води і додаємо в неї сіль. Перемішуємо до її розчинення.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо корінь імбиру, після ріжемо його тонкими пластинками проти волокон.

Крок 3. Викладаємо пластинки імбиру в солоний маринад. Тримаємо продукт в ньому 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Другу частину води кип’ятимо з цукром. Даємо сухому інгредієнту повністю розчинитися.

Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в скляну банку. Заливаємо маринадом з цукром.

Крок 6. Виливаємо сюди оцет, перемішуємо і знімаємо заготовку в холодильник. Залишаємо маринуватися на одну добу.

Крок 7. Маринований імбир з оцтом готовий. Пригощайтеся і оцінюйте яскравий смак!