Маринований імбир з буряком
Маринований імбир з буряком – це яскрава закуска з насиченим смаком і помірною пікантністю. Такий продукт можна подавати в якості цікавого доповнення до інших страв. Додавання буряків додасть імбиру приємний рожевий відтінок. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 150 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 150 гр.
- Буряк – 5 скибочок.
- Сіль – 1 ч. л. з гіркою.
- Цукор – 1 ст. л. з гіркою.
- Окріп – 200 мл
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру.
Крок 2. Після його потрібно очистити. Традиційно в Азії його чистять ложкою, це зручно.
Крок 3. Очищаємо продукт повністю. У важкодоступних місцях використовуйте ніж.
Крок 4. Далі продукт необхідно нарізати дуже тонкими пластинками. Для цього можна скористатися овочечисткою.
Крок 5. Кип’ятимо воду в каструлі і розчиняємо у ній сіль.
Крок 6. Занурюємо в солоний маринад шматочки імбиру. Варимо три хвилини і прибираємо з вогню. Після продукт відкидаємо на сито.
Крок 7. Відрізаємо кілька скибочок буряків. Вони потрібні для додання апетитного рожевого відтінку.
Крок 8. У скляну банку викладаємо імбир. Закриваємо його скибочками буряка.
Крок 9. Знову готуємо маринад. У склянку всипаємо цукор.
Крок 10. Заливаємо його окропом. Перемішуємо. Після розчинення сухого інгредієнти вливаємо оцет.
Крок 11. Заливаємо вміст банки маринадом. Прибираємо заготовку на добу в холодильник для маринування.
Крок 12. Маринований імбир з буряком готовий. Пригощайтеся!