Маринований імбир – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Маринований імбир з буряком

Маринований імбир з буряком – це яскрава закуска з насиченим смаком і помірною пікантністю. Такий продукт можна подавати в якості цікавого доповнення до інших страв. Додавання буряків додасть імбиру приємний рожевий відтінок. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 150 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 150 гр.
  • Буряк – 5 скибочок.
  • Сіль – 1 ч. л. з гіркою.
  • Цукор – 1 ст. л. з гіркою.
  • Окріп – 200 мл
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру.

Крок 2. Після його потрібно очистити. Традиційно в Азії його чистять ложкою, це зручно.

Крок 3. Очищаємо продукт повністю. У важкодоступних місцях використовуйте ніж.

Крок 4. Далі продукт необхідно нарізати дуже тонкими пластинками. Для цього можна скористатися овочечисткою.

Крок 5. Кип’ятимо воду в каструлі і розчиняємо у ній сіль.

Крок 6. Занурюємо в солоний маринад шматочки імбиру. Варимо три хвилини і прибираємо з вогню. Після продукт відкидаємо на сито.

Крок 7. Відрізаємо кілька скибочок буряків. Вони потрібні для додання апетитного рожевого відтінку.

Крок 8. У скляну банку викладаємо імбир. Закриваємо його скибочками буряка.

Крок 9. Знову готуємо маринад. У склянку всипаємо цукор.

Крок 10. Заливаємо його окропом. Перемішуємо. Після розчинення сухого інгредієнти вливаємо оцет.

Крок 11. Заливаємо вміст банки маринадом. Прибираємо заготовку на добу в холодильник для маринування.

Крок 12. Маринований імбир з буряком готовий. Пригощайтеся!