Один з тих небагатьох рулетів з відмінним зовнішнім виглядом і не менш чудовим смаком. Легка повітряна меренга в поєднанні з гладким кремом і малиною у прямому сенсі слова буде танути у вас у роті. А нехитрий спосіб розбавити гладку текстуру – додати трохи горіхів, які будуть похрустывать в такт з меренгою.
Меренговый рулет з малиною і маскарпоне
Рекомендуємо готувати відразу декілька таких рулетів, щоб ніхто не залишився ображеним. Десерт з такими пропорціями цукру виходить в міру солодким, що дає можливість відчути делікатну кислинку малини, вловити смак мигдалю і кокосової стружки.
Інгредієнти на
8 порц.
- Малина 220 гр.
- Білки-5 шт.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Сік лимонний 2 ч. л.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Кокосова стружка 50 гр.
- Вершки 200 гр.
- Мигдальні пелюстки 100 гр.
- Сир Маскарпоне 250 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати меренговый рулет з малиною? Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо за допомогою міксера до утворення густої піни, після чого поступово вводимо лимонний сік, цукровий пісок і кокосову стружку, не припиняючи роботу міксера на невеликих обертах.
- Форму для запікання, а саме деко покриваємо пергаментним папером або будь-який інший для того, щоб меренга не пригоріла. І заповнивши білковою масою, присипаємо зверху мигдалевими пелюстками і ставимо випікатися в розігріту до 170-180 градусів духовку до утворення легкого рум’янцю.
- А поки перейдемо до приготування начинки. Для цього в добре збиті вершки додаємо маскарпоне і добре вимішуємо з допомогою лопатки до однорідної по консистенції маси. Не забуваємо через 20 хвилин перевірити готовність меренги.
- Після того, як меренга остудилася, промазуємо шар крему і викладаємо ягоди малини. Залишивши пару сантиметрів з одного краю вільними, починаємо загорнути рулет. У процесі скручування, меренга буде трохи ламатися, що не повинно вас лякати.
- Сформований рулет загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 2-3 години. Після чого нарізаємо його на тонкі скибочки і подаємо до столу.
Бажаємо приємного чаювання!
Як приготувати меренговый рулет з малиною і фісташками?
Любителі фісташок відразу впізнають ні з чим незрівняний, унікальний і обволікаючий смак цього горіха. А в доповненні з ним абсолютно новими барвами заграє злегка кислувата малина і повітряний вершковий крем. Не дивлячись на різницю текстур, рулет відмінно зберігає свою геометрію і святковий вигляд.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:20 хв.
Порцій – 6-8.
Склад:
- Малина – 100 гр.
- Білок яєчний – 4 шт.
- Вершки ( 33% ) – 180 -200 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Фісташки – 100 гр.
- Оцет – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
1. Окремо збиваємо яєчні білки до стану пишної і стійкої маси. Після цього не поспішаючи починаємо вводити оцет і такі сипкі інгредієнти як крохмаль і цукровий пісок. Продовжуємо збивати міксером на слабких обертах до отримання пишною і глянсовою маси.
2. За допомогою блендера подрібнюємо цілісні фісташки і легкими рухами вмішуємо в основну масу.
3. Застеляємо деко для випічки пергаментним папером і викладаємо підготовлену масу, рівномірно розподіляючи по поверхні. Потім білкову масу відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Через 15 хвилин перевіряємо готовність коржа і витягуємо його з духовки. Залишаємо остуджуватися і чекати подальшого використання.
5. За цей час приготуємо солодкий крем з жирних вершків. Для цього з’єднуємо цукрову пудру з вершками і збиваємо на середніх обертах до загустіння. Готовим кремом корж змащуємо і викладаємо ягоди малини. Потім рулет звертаємо в трубочку і прибираємо в холодильник приблизно на 2-3 години.
6. По закінченню цього часу всі компоненти встигли схопитися і стати єдиним цілим. Перед подачею нарізаємо меренговый рулет гострим ножем і подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт меренгового рулету з малиною і вершками
Не самий простий в приготуванні, але дуже ефектний десерт, який потрібно вміти приготувати. Особливо якщо ви не байдужі до свіжих ягід малини і повітряному вершкового крему, які відмінно взаємодіють з не менш повітряної і пористої меренгою.
Час приготування: 120 хв
Час приготування:25-30 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Яйце куряче – 5 шт.
- Цукор-пісок – 250-300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Цукор ванільний – 8-10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Малина – 100 гр.
Для крему:
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Сир вершковий – 180 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Вершки (33 %) – 300 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування меренги нам знадобляться яєчні білки, відокремлені від жовтків.
2. У миску з білками додаємо сіль і починаємо збивати міксером на середніх оборотах, порційно додаючи цукровий пісок і ванільний цукор.
3. Додаємо крохмаль для більшої еластичності і продовжуємо збивати масу до утворення щільних стійких піків.
4. Деко для випікання покриваємо пергаментним папером і заповнюємо пишною білковою масою. Після чого випікаємо протягом 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
5. Для крему збиваємо охолоджені вершки, поступово додаючи просіяне цукрову пудру. Потім викладаємо трохи вершкового сиру і збиваємо до повної однорідності. Готовий крем відправляємо в холодильник до наступного застосування.
6. Через 20-25 хвилин перевіряємо готовність меренги. Вона повинна підрум’янитися і бути в міру пористої.
7. Остиглу меренгу рясно покриваємо кремом і зверху посипаємо підготовленими ягодами.
8. У завершенні приступаємо до формування рулету. Для цього звертаємо хрустку меренгу, рухаючись від більш сухого краю до еластичному. Перед подачею меренговый рулет тримаємо в холодильнику 2-3 години.
9. Через це час меренговый рулет став в рази смачніше і готовий дивувати ваших гостей.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачний меренговый рулет з малиною і мигдалем
Мінімальний набір продуктів здатний на створення неймовірно смачних і корисних десертів, особливо при заміні пшеничного борошна на кукурудзяну. Меренга виходить дуже пружною та щільною по текстурі, що дозволяє десерту з великою кількістю начинки добре тримати свою форму
Час приготування: 90 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Білок яєчний – 4 шт.
- Цукор-пісок – 220-250 гр.
- Мука кукурудзяна – 1 ст. л.
- Сир маскарпоне – 100 гр.
- Вершки (33 %) – 400 гр.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Малина – 400 гр.
- Мигдаль – 100 гр.
Процес приготування:
1. Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо міксером на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість.
2. Потім зважуємо необхідну кількість цукрового піску і частинами всипаємо до білків, збиваючи їх до утворення стійких піків.
3. Сюди ж акуратно вмішуємо кукурудзяний крохмаль, намагаючись зберегти бульбашки повітря в білковій масі.
4. Однорідну білкову основу розподіляємо по поверхні дека, попередньо покритого листом хорошого пергаменту, і ставимо випікатися протягом 30 хвилин.
5. За цей час приготуємо начинку для рулету. Для цього з’єднуємо разом сир маскарпоне, цукрову пудру і охолоджені вершки. Всі компоненти добре вимішуємо віночком без міксера до однорідності.
6. Поки ми були зайняті приготуванням вершкового крему, меренговый корж встиг запектися. Витягуємо його з духовки, перекладаємо на робочу поверхню і залишаємо остигати на 15 хвилин.
7. По закінченню цього часу меренга стала податливі і нам залишається наповнити її начинкою. Корж змащуємо готовим кремом, залишаючи половину від усього обсягу на потім.
8. Поверх крему викладаємо ягоди малини, раніше промиті і висушені. І в завершенні все посипаємо нарубаним мигдалем, чим більше різних за розміром крупинок, тим цікавіше виходить текстура.
9. На цьому етапі звертаємо меренгу з начинкою в трубочку, формуючи поздовжній рулет, і залишаємо в холодильнику на годину.
10. Буквально перед самою подачею покриваємо меренговый рулет вершковим кремом, ягодами і подрібненим мигдалем.
Бажаємо приємного апетиту!
Ніжний меренговый рулет з кремом чіз і малиною
Складно знайти найбільш вдалий тандем, де буде і повітряне суфле, і хрустке безе, і свіжі ягоди малини. Зупинившись на цьому рецепті, ви точно залишитеся задоволені.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:45 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Білок яєчний – 4 шт.
- Цукор-пісок – 180-200 гр.
- Вершки (33 %) – 300 мл
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Сир вершковий – 180 гр.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Малина – 200 гр.
- Шоколад – 50-100 гр.
Процес приготування:
1. Відокремлені від жовтків білки збиваємо разом з цукровим піском до утворення стійкої і щільної піни.
2. Потім викладаємо білкову однорідну масу на застелений пергаментним папером деко і ставимо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на протязі 20-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
3. Через це час перевіряємо готовність меренги і перекладаємо з дека на робочу поверхню. Готовий корж залишаємо остигати при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. А поки переходимо до наступного етапу.
4. Жирні вершки збиваємо до утворення густої і гладкою піни, після чого поступово засипаємо цукрову пудру. Слідом заливаємо свіжовичавлений лимонний сік і все знову добре перемішуємо.
5. Остиглий меренговый корж рясно покриваємо вершковим кремом і підготовленими ягодами малини.
6. Меренгу разом з начинкою щільно згортаємо в рулет і залишаємо в холодильнику на годину. За цей час розтопити плитку шоколаду за допомогою водяної бані або будь-яких інших пристосувань.
7. Охладившийся рулет поливаємо шоколадом і рясно прикрашаємо ягодами. Поспішайте заварювати чай і пригощати друзів.
Бажаємо приємного апетиту!