Мідії в вершково-часниковому соусі – 8 рецептів з покроковими фото

Дуже смачний рецепт мідій в вершково-часниковому соусі в духовці

Ніжні та ароматні мідії виходять в духовці під вершково-часниковим соусом. Таке блюдо можна подавати на вечерю або як закуску. Оцініть просте і швидке приготування їжі з морепродукту.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Мідії очищені – 500 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Очищені мідії заздалегідь розморожуємо і добре промиваємо в холодній воді. Після чого даємо продукту обсохнути.

2. Чистимо зубчики часнику і дрібно ріжемо його за допомогою ножа.

3. Перекладаємо часник в окрему тарілку. Заливаємо його вершками і посипаємо чорним меленим перцем. Ретельно збиваємо соус.

4. У форму для випікання рівномірно викладаємо промиті мідії і щільно заливаємо їх вершково-часниковим соусом. Випікаємо страву при температурі 180 градусів. Приблизно 10-15 хвилин.

5. Готові ароматні мідії дістаємо з духовки, розкладаємо по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!