Японський місо суп з шиітаке
Японський місо суп з шиітаке – неймовірно яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Гриби шиітаке – 60 гр.
- Вода – 1 л
- Водорості морські сухі – 30 гр.
- Морква – 1 шт.
- Дайкон – 20 гр.
- Цукіні – 40 гр.
- Місо-паста – 1 ст. л.
- Сир тофу/адигейський – 100 гр.
- соєвий Соус – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Перець гострий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гриби шиітаке відварюємо у воді 15 хвилин. Якщо використовуєте сушені шиітаке, то їх попередньо замочуємо у воді.
Крок 2. Викладаємо в каструлю з грибами морську капусту. Варимо 5 хвилин.
Крок 3. Очищену моркву і дайкон ріжемо тонкими колами. Опускаємо в заготовку і варимо 10 хвилин.
Крок 4. Невеликими брусочками нарізаємо цукіні. Відправляємо в суп, готуємо ще 5 хвилин.
Крок 5. Місо-пасту розмішуємо в невеликій кількості бульйону, після переливаємо в суп.
Крок 6. Подрібнюємо зелень і гострий перець. Сир тофу або адигейський розбираємо на акуратні невеликі кубики.
Крок 7. Опускаємо нарізані продукти в суп, прибираємо його з плити і даємо настоятися близько 2-3 хвилин.
Крок 8. Японський місо-суп з шиітаке готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!