Місо суп – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Японський місо суп з шиітаке

Японський місо суп з шиітаке – неймовірно яскраве кулінарне рішення для вашого столу. Подавайте апетитне частування до обіду, вечері або в якості перекусу. Якщо хочете побалувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби шиітаке – 60 гр.
  • Вода – 1 л
  • Водорості морські сухі – 30 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Дайкон – 20 гр.
  • Цукіні – 40 гр.
  • Місо-паста – 1 ст. л.
  • Сир тофу/адигейський – 100 гр.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби шиітаке відварюємо у воді 15 хвилин. Якщо використовуєте сушені шиітаке, то їх попередньо замочуємо у воді.

Крок 2. Викладаємо в каструлю з грибами морську капусту. Варимо 5 хвилин.

Крок 3. Очищену моркву і дайкон ріжемо тонкими колами. Опускаємо в заготовку і варимо 10 хвилин.

Крок 4. Невеликими брусочками нарізаємо цукіні. Відправляємо в суп, готуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Місо-пасту розмішуємо в невеликій кількості бульйону, після переливаємо в суп.

Крок 6. Подрібнюємо зелень і гострий перець. Сир тофу або адигейський розбираємо на акуратні невеликі кубики.

Крок 7. Опускаємо нарізані продукти в суп, прибираємо його з плити і даємо настоятися близько 2-3 хвилин.

Крок 8. Японський місо-суп з шиітаке готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!