Млинці на воді з яйцями – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Як посмажити пишні дріжджові млинці на воді з яйцями?

Знайомі всім тонкі млинці на дріжджах виходять особливо пишними і смачними! Їх можна подати з медом або варенням, а також зробити для них апетитну начинку. Дуже ситно і поживно!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб наповнити її повітрям і зробити млинці ще більш легким.

2. Додаємо в неї цукровий пісок і дріжджі.

3. Тепер розбиваємо одне яйце.

4. Воду підігріваємо до температури 30-40 градусів, не більше, інакше дріжджі не підійдуть.

5. Вливаємо воду до борошна і ретельно розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і тісто було однорідним. Накриваємо його рушником і залишаємо підійти на 40-50 хв. Найкраще залишити теплом, але не гарячому місці.

6. Розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом і виливаємо одну порцію тіста (кілька столових ложок або половину черпака). Розрівнюємо тісто по всій поверхні сковороди, злегка нахиляючи її в сторони.

7. Обсмажуємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв.

Приємного апетиту!