Як посмажити пишні дріжджові млинці на воді з яйцями?
Знайомі всім тонкі млинці на дріжджах виходять особливо пишними і смачними! Їх можна подати з медом або варенням, а також зробити для них апетитну начинку. Дуже ситно і поживно!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб наповнити її повітрям і зробити млинці ще більш легким.
2. Додаємо в неї цукровий пісок і дріжджі.
3. Тепер розбиваємо одне яйце.
4. Воду підігріваємо до температури 30-40 градусів, не більше, інакше дріжджі не підійдуть.
5. Вливаємо воду до борошна і ретельно розмішуємо, щоб не утворилися грудочки і тісто було однорідним. Накриваємо його рушником і залишаємо підійти на 40-50 хв. Найкраще залишити теплом, але не гарячому місці.
6. Розігріваємо сковороду, промазану рослинним маслом і виливаємо одну порцію тіста (кілька столових ложок або половину черпака). Розрівнюємо тісто по всій поверхні сковороди, злегка нахиляючи її в сторони.
7. Обсмажуємо кожен млинець з обох боків 3-4 хв.
Приємного апетиту!