Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт мойви з цибулею в духовці

Поєднання мойви і лука – це безпрограшний варіант, який сподобається навіть тим, хто не особливо любить морепродукти. Що зовсім не дивно, адже маленька рибка володіє чудовими смаковими характеристиками, а цибульні шматочки надають страві неповторний аромат.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 35-45 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Мойва – 1,2 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 4-6 ст. л.
  • Майонез – 7 ст. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Велике деко змащуємо маслом і викладаємо цибулю, попередньо нарізаний півкільцями або кільцями, присипаємо невеликою кількістю солі і меленого перцю.

Крок 2. Рибу очищаємо від нутрощів, позбавляємося від голів і хвостів або залишаємо цільної – гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і розподіляємо поверх лука.

Крок 3. Приправляємо мойву ароматною приправою, солимо.

Крок 4. Змащуємо основний інгредієнт майонезом.

Крок 5. Випікаємо страву протягом 35-45 хвилин при температурі 180 градусів до утворення скоринки. Приємного апетиту!