Простий і смачний рецепт мойви з цибулею в духовці
Поєднання мойви і лука – це безпрограшний варіант, який сподобається навіть тим, хто не особливо любить морепродукти. Що зовсім не дивно, адже маленька рибка володіє чудовими смаковими характеристиками, а цибульні шматочки надають страві неповторний аромат.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 35-45 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Мойва – 1,2 кг
- Цибуля – 2-3 шт.
- Масло рослинне – 4-6 ст. л.
- Майонез – 7 ст. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Велике деко змащуємо маслом і викладаємо цибулю, попередньо нарізаний півкільцями або кільцями, присипаємо невеликою кількістю солі і меленого перцю.
Крок 2. Рибу очищаємо від нутрощів, позбавляємося від голів і хвостів або залишаємо цільної – гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і розподіляємо поверх лука.
Крок 3. Приправляємо мойву ароматною приправою, солимо.
Крок 4. Змащуємо основний інгредієнт майонезом.
Крок 5. Випікаємо страву протягом 35-45 хвилин при температурі 180 градусів до утворення скоринки. Приємного апетиту!