Морквяне печиво – 8 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Морквяне печиво з родзинками в духовці

Морквяне печиво з родзинками в духовці – ідеальний варіант «смачненького» для тих, хто дотримується посту. Яскраве частування не вдарить по кишені, всі продукти легко знайти у себе на кухні або в найближчому магазині. Бюджетне ласощі принесе незабутні емоції. Ласуни залишаться в захваті.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Сода гашене оцтом – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Родзинки – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину звільняємо від шкірки і подрібнюємо на комбайні або за допомогою дрібної терки.

Крок 2. Наливаємо олію. Насипаємо півсклянки цукрового піску. Гарненько розмішуємо.

Крок 3. Родзинки заздалегідь промиваємо і висушуємо. Перекладаємо до морквині.

Крок 4. У морквяну масу висипаємо просіяне борошно і виливаємо гашену оцтом соду.

Крок 5. Гарненько вимішуємо тісто.

Крок 6. Морквяну заготівлю візуально ділимо на однакові частини. З кожної скачуємо колобок. Деко застеляємо пергаментом, при необхідності змащуємо рослинним маслом. На деякій відстані один від одного викладаємо морквяні колобочкі.

Крок 7. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200°. На кожен колобок натискаємо виделкою і прикрашаємо кунжутом. Прибираємо випікатися на 20 хвилин.

Крок 8. Ароматне печиво охолоджуємо і подаємо до чаю. Приємного апетиту!