Морквяне печиво з родзинками в духовці
Морквяне печиво з родзинками в духовці – ідеальний варіант «смачненького» для тих, хто дотримується посту. Яскраве частування не вдарить по кишені, всі продукти легко знайти у себе на кухні або в найближчому магазині. Бюджетне ласощі принесе незабутні емоції. Ласуни залишаться в захваті.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Сода гашене оцтом – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Родзинки – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Морквину звільняємо від шкірки і подрібнюємо на комбайні або за допомогою дрібної терки.
Крок 2. Наливаємо олію. Насипаємо півсклянки цукрового піску. Гарненько розмішуємо.
Крок 3. Родзинки заздалегідь промиваємо і висушуємо. Перекладаємо до морквині.
Крок 4. У морквяну масу висипаємо просіяне борошно і виливаємо гашену оцтом соду.
Крок 5. Гарненько вимішуємо тісто.
Крок 6. Морквяну заготівлю візуально ділимо на однакові частини. З кожної скачуємо колобок. Деко застеляємо пергаментом, при необхідності змащуємо рослинним маслом. На деякій відстані один від одного викладаємо морквяні колобочкі.
Крок 7. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200°. На кожен колобок натискаємо виделкою і прикрашаємо кунжутом. Прибираємо випікатися на 20 хвилин.
Крок 8. Ароматне печиво охолоджуємо і подаємо до чаю. Приємного апетиту!