Як заготовити морквяний сік без соковижималки?
Корисний морквяний сік можна заготовити на зиму і без соковижималки. Для цього, щоб він не був приторно солодким, додається лимонний сік. Якщо потрібно отримати напій по кисліше, кількість соку лимона можна збільшити.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Морква – 2 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Почистіть і морква вимийте, пропустіть її через м’ясорубку або натріть за допомогою терки.
2. Стерилізуйте Банки, потримавши на водяній бані, або прожарити в духовій шафі.
3. З морквяної маси відіжміть сік, помістивши її в марлю. Отриману рідину налити в сотейник і доведіть до кипіння.
4. До соку додати свіжовичавлений лимонний сік і цукор, перемішайте і готуйте на середньому вогні близько 8 хвилин.
5. Готовий сік перелийте у підготовлені ємності, укупорьте їх і дайте охолонути в теплому приміщенні. Зберігайте напій в прохолодному приміщенні.