Морквяний сік на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як заготовити морквяний сік без соковижималки?

Корисний морквяний сік можна заготовити на зиму і без соковижималки. Для цього, щоб він не був приторно солодким, додається лимонний сік. Якщо потрібно отримати напій по кисліше, кількість соку лимона можна збільшити.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Морква – 2 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Почистіть і морква вимийте, пропустіть її через м’ясорубку або натріть за допомогою терки.

2. Стерилізуйте Банки, потримавши на водяній бані, або прожарити в духовій шафі.

3. З морквяної маси відіжміть сік, помістивши її в марлю. Отриману рідину налити в сотейник і доведіть до кипіння.

4. До соку додати свіжовичавлений лимонний сік і цукор, перемішайте і готуйте на середньому вогні близько 8 хвилин.

5. Готовий сік перелийте у підготовлені ємності, укупорьте їх і дайте охолонути в теплому приміщенні. Зберігайте напій в прохолодному приміщенні.