Класичний морквяний торт – апетитний домашній десерт, який люблять не тільки за ніжний і чудовий смак, але і за корисні властивості. Таке ласощі сподобається дорослим і дітям. Готуйте для сімейних чаювань або свят. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.
Класичний рецепт морквяного торта в домашніх умовах
Апетитний і в міру солодкий морквяний торт можна приготувати за класичним рецептом. Корисне і поживне ласощі можна подавати на сніданок і до домашнього чаювання.
Інгредієнти на
8 порц.
- Моркву ½ кг
- Борошно 150 гр.
- Родзинки 80 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кориця 1 ч. л.
- Мускатний горіх ½ ч. л.
- Гвоздика ½ ч. л.
- Волоський горіх за смаком
- Сіль 1 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Масло рослинне 100 мл
- Для крему:
- Сир 400 гр. нежирний
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Екстракт ванілі 2 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати морквяний торт за класичним рецептом? Моркву очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо під водою.
- Також заздалегідь вимочуємо родзинки в холодній воді.
- Для тіста змішуємо в глибокій тарілці борошно, соду, сіль, гвоздику, мускатний горіх і корицю.
- Додаємо в суху суміш промитий ізюм і роздроблені горіхи.
- Розмішуємо масу до з’єднання всіх продуктів.
- Морква ділимо на невеликі шматки і занурюємо в чашу блендера.
- Подрібнюємо овоч до дрібної кашки. Для цього можна використовувати і тертку.
- Далі з’єднуємо курячі яйця з цукром. Можна використовувати білий і коричневий продукт.
- Збиваємо інгредієнти до однорідності.
- Вливаємо до них олію і знову розмішуємо.
- Відправляємо рідку суміш в борошняну основу тесту.
- Сюди ж кладемо подрібнену моркву.
- Ретельно розмішуємо масу.
- Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
- В цей час можна починати готувати крем. Збиваємо до пишної маси масло, цукрову пудру, ваніль і сир.
- Обмазуємо випечений корж сирним кремом.
- Прикрашаємо торт горіхами. Класичний морквяний торт готовий до подачі. Діліть його на порції і пригощайтеся!
