Класичний морквяний торт – апетитний домашній десерт, який люблять не тільки за ніжний і чудовий смак, але і за корисні властивості. Таке ласощі сподобається дорослим і дітям. Готуйте для сімейних чаювань або свят. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.
Класичний рецепт морквяного торта в домашніх умовах
Апетитний і в міру солодкий морквяний торт можна приготувати за класичним рецептом. Корисне і поживне ласощі можна подавати на сніданок і до домашнього чаювання.
Інгредієнти на
8 порц.
- Моркву ½ кг
- Борошно 150 гр.
- Родзинки 80 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кориця 1 ч. л.
- Мускатний горіх ½ ч. л.
- Гвоздика ½ ч. л.
- Волоський горіх за смаком
- Сіль 1 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Масло рослинне 100 мл
- Для крему:
- Сир 400 гр. нежирний
- Масло вершкове 80 гр.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Екстракт ванілі 2 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати морквяний торт за класичним рецептом? Моркву очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо під водою.
- Також заздалегідь вимочуємо родзинки в холодній воді.
- Для тіста змішуємо в глибокій тарілці борошно, соду, сіль, гвоздику, мускатний горіх і корицю.
- Додаємо в суху суміш промитий ізюм і роздроблені горіхи.
- Розмішуємо масу до з’єднання всіх продуктів.
- Морква ділимо на невеликі шматки і занурюємо в чашу блендера.
- Подрібнюємо овоч до дрібної кашки. Для цього можна використовувати і тертку.
- Далі з’єднуємо курячі яйця з цукром. Можна використовувати білий і коричневий продукт.
- Збиваємо інгредієнти до однорідності.
- Вливаємо до них олію і знову розмішуємо.
- Відправляємо рідку суміш в борошняну основу тесту.
- Сюди ж кладемо подрібнену моркву.
- Ретельно розмішуємо масу.
- Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
- В цей час можна починати готувати крем. Збиваємо до пишної маси масло, цукрову пудру, ваніль і сир.
- Обмазуємо випечений корж сирним кремом.
- Прикрашаємо торт горіхами. Класичний морквяний торт готовий до подачі. Діліть його на порції і пригощайтеся!
Як приготувати смачний морквяний торт зі сметанним кремом?
Домашній морквяний торт можна доповнити сметанним кремом. Це додасть десерту легкість і ніжний смак. Яскраве частування можна подавати до чаю. Оцініть кулінарну ідею для солодкого поживної страви.
Час готування: 1 год
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 0,5 кг
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 5 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 300 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
Для прикраси:
- Стружка кокосова – за смаком.
- Мастика – за смаком.
Процес приготування:
1. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром. Збиваємо продукти до отримання пишної однорідної маси.
2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.
3. Знову розмішуємо масу.
4. Натираємо моркву на дрібній тертці. Викладаємо продукт в яєчно-масляну суміш.
5. Розмішуємо до з’єднання інгредієнтів.
6. Викладаємо в масу борошно і розпушувач. Перемішуємо тісто.
7. Переливаємо морквяний продукт у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Для крему ретельно збиваємо сметану з цукром.
9. Готовий корж рясно обмазуємо сметанним кремом.
10. Прикрашаємо торт кондитерської стружкою і мастикою. Яскравий десерт готовий, можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування морквяного торта з сирним кремом чіз
Ніжний і повітряний морквяний торт виходить з додаванням крем-чизай. Такий десерт порадує не тільки своїм особливим смаком, але і яскравим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу разом з чашкою гарячого чаю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 250 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Горіхи – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- сирний Сир вершковий – 200 гр.
- Вершки – 150 гр.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Для прикраси:
- Горіхи – 100 гр.
- Крем – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця збиваємо з цукром і рослинним маслом. Збиваємо масу до отримання пишної густої піни.
2. Подрібнюємо жменю горіхів. Додаємо продукт в повітряну масу.
3. Дрібно натираємо моркву і також кладемо її в загальну тарілку.
4. Викладаємо просіяне борошно, мелену корицю і розпушувач. Вимішуємо вміст до однорідності.
5. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Готовий продукт остуджуємо і поділяємо на два рівних бісквіта.
7. Для крем-чизай з’єднуємо сир з цукровою пудрою. Збиваємо продукти близько 1 хвилини.
8. Окремо збиваємо вершки до густоти.
9. З’єднуємо обидві маси. Розмішуємо вміст ложкою або лопаткою.
10. Рясно промазуємо морквяні коржі крем-чізом. Формуємо торт.
11. Всю заготовку також обмазуємо кремом.
12. Прикрашаємо десерт подрібненими горіхами і кремом.
13. Охолоджуємо морквяний торт в холодильнику, після ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний морквяний торт з волоськими горіхами до чаю
Яскравий і поживний морквяний торт можна приготувати з додаванням волоських горіхів. Інгредієнт додасть ласощів особливий смак. Подавайте в міру солодкий десерт до домашнього чаювання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 250 гр.
- Горіхи грецькі – 150 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 400 гр.
- Пудра цукрова – 5 ст. л.
Для прикраси:
- Горіхи волоські – 10 шт.
- М’ята свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Спершу волоські горіхи подрібнюємо.
2. Очищаємо моркву і також відправляємо її в блендер.
3. Викладаємо до продуктів цукор.
4. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.
5. Слідом просіваємо борошно, викладаємо мелену корицю і розпушувач.
6. Виливаємо до вмісту розтоплене вершкове масло. Збиваємо інгредієнти до гладкої маси.
7. Перелити тісто у форму для випікання.
8. Готуємо продукт при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
9. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.
10. Збиваємо сметану з цукровою пудрою. Обмазуємо морквяну заготівлю кремом.
11. Прикрашаємо блюдо цільними горіхами і листочками м’яти. Готово, подавайте страву до столу!
Ароматний морквяний торт з лимонним курдом
Оригінальний рецепт домашнього морквяного торта – з додаванням апельсинового курда. Страва порадує насиченим смаком і яскравим цитрусовим ароматом. Подавайте десерт охолодженим до чаю або кави.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 200 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Цедра апельсина – 2 ст. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
Для апельсинового курда:
- Апельсини – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Для прикраси:
- Шоколад гіркий – 30 гр.
Процес приготування:
1. Натираємо моркву на дрібній тертці. Змішуємо продукт з куркумою і апельсиновою цедрою.
2. Відокремлюємо жовтки від білків. Перші розтираємо з цукром. Другі збиваємо до пишної піни. Обидва продукту кладемо до моркви.
3. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Занурюємо його в форму для випікання.
4. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Для курда виживаємо сік з апельсинів. Натираємо трохи цедри.
6. Сік нагріваємо з цукром і розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Сюди ж занурюємо вершкове масло і крохмаль.
7. У остиглий продукт вмішуємо яйце. Проціджуємо крем.
8. Поливаємо лимонним курдом остиглий морквяний корж.
9. Прикрашаємо блюдо розтопленим гірким шоколадом і часточкою апельсина. Охолоджуємо десерт і подаємо до столу. Готово!
Пісний морквяний торт з апельсиновим соком і горіхами
Солодкий і корисний морквяний торт можна приготувати по простому пісного рецептом. Десерт підходить і для веганского меню. Подавайте оригінальна страва до великого сімейного чаювання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 150 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Сік з м’якоттю – 200 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Горіхи волоські – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Для прикраси:
- Пюре яблучне – 5 ст. л.
- Горіхи волоські – за смаком.
Процес приготування:
1. Волоські горіхи обсмажуємо або кілька хвилин випікаємо в розігрітій духовці. Частину залишаємо для прикраси.
2. У глибокій мисці розтираємо цукор з олією.
3. Заливаємо цукрову суміш соком з м’якоттю.
4. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Викладаємо її в загальну масу.
5. Перемелюємо волоські горіхи і також кладемо їх до решти продуктів.
6. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
7. Вимішуємо тісто і випікаємо його в духовці 40 хвилин при 180-200 градусах.
8. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.
9. Поливаємо морквяну основу яблучним пюре і прикрашаємо цільними горіхами. Готово, можна подавати до столу!
ПП дієтичний морквяний торт без борошна і цукру
Домашній морквяний торт можна приготувати за облегченному дієтичного рецептом. Корисний та смачний десерт виходить низькокалорійним. Таке блюдо точно не зашкодить фігурі. Подавайте разом з чашкою чаю!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 200 гр.
- Борошно вівсяна – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Замінник цукру – за смаком.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- кокосове Масло – 50 гр.
- Кероб – 1,5 ст. л.
- Молоко – 80 мл
Процес приготування:
1. Для тіста подрібнюємо очищену моркву. З’єднуємо її з курячими яйцями, вівсяним борошном, розпушувачем і замінником цукру.
2. Вимішуємо тісто до однорідного складу.
3. Переливаємо продукт в силіконову форму. Готуємо 25 хвилин в мультиварці або 35 в розігрітій до 180 градусів духовці.
4. Готовий морквяний корж акуратно витягаємо з форми і даємо йому повністю охолонути. Після розрізаємо на два рівних по товщині коржа.
5. Для крему на водяній бані тримаємо кокосове масло, молоко і кероб. Розмішуємо до густоти. Готовим продуктом змащуємо коржі і покриваємо поверхню торта. Готово, подавайте десерт до столу!
Як приготувати морквяний торт за рецептом Старбакса в домашніх умовах?
Апетитний морквяний торт в домашніх умовах можна приготувати за популярним рецептом з Старбакса. Солодке блюдо виходить ніжним, яскравим і низькокалорійним. Оцініть оригінальний і корисний десерт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Морква – 150 гр.
- Молоко – 120 мл
- Висівки вівсяні – 60 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сир – 150 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
Для прикраси:
- Шоколад гіркий – за смаком.
Процес приготування:
1. В глибоку посуд, вливаємо молоко. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
2. Збиваємо продукти до пишної піни. До суміші додаємо перемелені вівсяні висівки.
3. Цукор розмішуємо з крохмалем і розпушувачем. Висипаємо суміш до основних продуктів.
4. Чистимо моркву натираємо на тертці. Перекладаємо овоч в загальну масу. Ретельно збиваємо вміст.
5. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо його 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Готовий морквяний корж акуратно витягаємо з форми і даємо йому охолонути. Ділимо продукт на порційні шматки. Кожен з них розрізаємо на тонкі шари.
7. Для крему збиваємо сир з цукром і цедрою. Обмазуємо густою масою шматочки торта зверху і між шарами. Прикрашаємо розтопленим гірким шоколадом. Готово, подавайте десерт до столу!
Морквяний торт з ніжним сирним кремом та густий карамеллю
Яскравий за смаком морквяний торт можна приготувати з ніжним кремом і густий карамеллю. Десерт можна подавати до святкового столу. Оцініть оригінальний рецепт для вашого чаювання.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 150 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло рослинне – 180 мл
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Імбир мелений – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сир вершковий – 400 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вершки – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
Для карамелі:
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки жирні – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Відміряємо потрібно кількість. Моркву заздалегідь подрібнюємо або натираємо на дрібній тертці. Знімаємо цедру з апельсина.
2. Цедру апельсина розтираємо з цукром до однорідності.
3. Додаємо в продукт курячі яйця і рослинне масло. Збиваємо.
4. Сюди ж додаємо терту моркву, борошно, розпушувач, корицю та імбир. Знову вимішуємо.
5. Викладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів. Після остуджуємо бісквіт.
6. В цей час можна приготувати густий крем. Відміряємо потрібну кількість продуктів.
7. З’єднуємо вершковий сир з цукром і крохмалем. Збиваємо до однорідної пишної маси.
8. До маси додаємо вершки, ванілін і сік лимона. Збиваємо ще 1-2 хвилини.
9. Рясно обмазуємо морквяну основу густим кремом.
10. Для карамелі знадобиться вершкове масло, жирні вершки, цукор і сіль.
11. У сотейнику варимо вершки з цукром і сіллю на слабкому вогні до густоти. Тут же розтоплюємо вершкове масло. Розмішуємо карамель і повністю її остуджуємо.
12. Поливаємо торт постигла карамеллю, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Соковитий і дуже смачний морквяний торт в мультиварці
апетитний Соковитий і морквяний торт з повітряним кремом можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб значно заощадить ваш час і сили. Подавайте до сімейного чаювання!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Морква – 150 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 200 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Ванілін – за смаком.
Для прикраси:
- Шоколад молочний – 60 гр.
- Горіхи волоські – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі яйця збиваємо до пишної піни.
2. Викладаємо до них цукор і знову працюємо міксером. Продукт повинен повністю розчинитися.
3. Розтоплюємо вершкове масло. Виливаємо його в загальну масу разом з рослинним.
4. Чистимо моркву і пропускаємо її через дрібну тертку. Можна подрібнити в блендері.
5. Викладаємо моркву в заготовлену суміш. Розмішуємо лопаткою.
6. Сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Знову розмішуємо до гладкого складу.
7. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 1 годину в режимі для випічки.
8. Готовий морквяний бісквіт витягуємо з чаші. Даємо йому охолонути і після поділяємо на коржі.
9. В цей час приготуємо крем. Ретельно збиваємо міксером сметану, цукрову пудру і ванілін.
10. Промазуємо кремом коржі. Також обмазуємо і весь торт. Прикрашаємо тертим молочним шоколадом, горіхами і подаємо до столу. Морквяний торт готовий!
Морквяний оксамитовий торт — неймовірно смачний рецепт
Оксамитовий торт з солодкої моркви стане оригінальним десертом для вашого столу. Страва порадує не тільки ніжним смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Порадуйте частуванням домашніх і гостей!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 400 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 1,5 склянки
- Яйце – 4 шт.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Горіхи грецькі – 150 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для крему:
- Вершки жирні – 2 склянки
- цукрова Пудра – 100 гр.
Для прикраси:
- Горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів. Приступаємо до приготування тіста. Спочатку збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни.
2. Вкладаємо в масу апельсинову цедру.
3. Очищаємо моркву натираємо її на дрібній тертці. Також відправляємо продукт в загальну тарілку.
4. Сюди ж викладаємо подрібнені волоські горіхи.
5. Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Вливаємо олію і починаємо старанно вимішують вміст.
6. Виливаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо його в духовку на 40-60 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою або зубочисткою.
7. Готовий корж залишаємо остуджуватися. Потім ділимо його на три рівних коржа. Зрізаємо верхівку для прикраси.
8. Для крему збиваємо жирні вершки з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна повітряна маса.
9. Починаємо формувати торт. Промазуємо морквяні коржі вершковим кремом. Потім обмазуємо десерт цілком.
10. Залишився бісквіт перетворюємо в крихту. Обсипаємо їй боки торта. Для прикраси додаємо горіхи за смаком.
11. Охолоджуємо оксамитовий морквяний торт в холодильнику, потім ділимо його на порційні шматочки і подаємо до столу!