Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Класичний морквяний торт – апетитний домашній десерт, який люблять не тільки за ніжний і чудовий смак, але і за корисні властивості. Таке ласощі сподобається дорослим і дітям. Готуйте для сімейних чаювань або свят. Для виконання кулінарної ідеї використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.

Класичний рецепт морквяного торта в домашніх умовах

Апетитний і в міру солодкий морквяний торт можна приготувати за класичним рецептом. Корисне і поживне ласощі можна подавати на сніданок і до домашнього чаювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Моркву ½ кг
  • Борошно 150 гр.
  • Родзинки 80 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Мускатний горіх ½ ч. л.
  • Гвоздика ½ ч. л.
  • Волоський горіх за смаком
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Для крему:
  • Сир 400 гр. нежирний
  • Масло вершкове 80 гр.
  • Цукрова пудра 150 гр.
  • Екстракт ванілі 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати морквяний торт за класичним рецептом? Моркву очищаємо від шкірки і гарненько промиваємо під водою.
  2. Також заздалегідь вимочуємо родзинки в холодній воді.
  3. Для тіста змішуємо в глибокій тарілці борошно, соду, сіль, гвоздику, мускатний горіх і корицю.
  4. Додаємо в суху суміш промитий ізюм і роздроблені горіхи.
  5. Розмішуємо масу до з’єднання всіх продуктів.
  6. Морква ділимо на невеликі шматки і занурюємо в чашу блендера.
  7. Подрібнюємо овоч до дрібної кашки. Для цього можна використовувати і тертку.
  8. Далі з’єднуємо курячі яйця з цукром. Можна використовувати білий і коричневий продукт.
  9. Збиваємо інгредієнти до однорідності.
  10. Вливаємо до них олію і знову розмішуємо.
  11. Відправляємо рідку суміш в борошняну основу тесту.
  12. Сюди ж кладемо подрібнену моркву.
  13. Ретельно розмішуємо масу.
  14. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  15. В цей час можна починати готувати крем. Збиваємо до пишної маси масло, цукрову пудру, ваніль і сир.
  16. Обмазуємо випечений корж сирним кремом.
  17. Прикрашаємо торт горіхами. Класичний морквяний торт готовий до подачі. Діліть його на порції і пригощайтеся!

Як приготувати смачний морквяний торт зі сметанним кремом?

Домашній морквяний торт можна доповнити сметанним кремом. Це додасть десерту легкість і ніжний смак. Яскраве частування можна подавати до чаю. Оцініть кулінарну ідею для солодкого поживної страви.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 0,5 кг
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для прикраси:

  • Стружка кокосова – за смаком.
  • Мастика – за смаком.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром. Збиваємо продукти до отримання пишної однорідної маси.

2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.

3. Знову розмішуємо масу.

4. Натираємо моркву на дрібній тертці. Викладаємо продукт в яєчно-масляну суміш.

5. Розмішуємо до з’єднання інгредієнтів.

6. Викладаємо в масу борошно і розпушувач. Перемішуємо тісто.

7. Переливаємо морквяний продукт у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Для крему ретельно збиваємо сметану з цукром.

9. Готовий корж рясно обмазуємо сметанним кремом.

10. Прикрашаємо торт кондитерської стружкою і мастикою. Яскравий десерт готовий, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування морквяного торта з сирним кремом чіз

Ніжний і повітряний морквяний торт виходить з додаванням крем-чизай. Такий десерт порадує не тільки своїм особливим смаком, але і яскравим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу разом з чашкою гарячого чаю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 250 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Горіхи – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • сирний Сир вершковий – 200 гр.
  • Вершки – 150 гр.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Для прикраси:

  • Горіхи – 100 гр.
  • Крем – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця збиваємо з цукром і рослинним маслом. Збиваємо масу до отримання пишної густої піни.

2. Подрібнюємо жменю горіхів. Додаємо продукт в повітряну масу.

3. Дрібно натираємо моркву і також кладемо її в загальну тарілку.

4. Викладаємо просіяне борошно, мелену корицю і розпушувач. Вимішуємо вміст до однорідності.

5. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готовий продукт остуджуємо і поділяємо на два рівних бісквіта.

7. Для крем-чизай з’єднуємо сир з цукровою пудрою. Збиваємо продукти близько 1 хвилини.

8. Окремо збиваємо вершки до густоти.

9. З’єднуємо обидві маси. Розмішуємо вміст ложкою або лопаткою.

10. Рясно промазуємо морквяні коржі крем-чізом. Формуємо торт.

11. Всю заготовку також обмазуємо кремом.

12. Прикрашаємо десерт подрібненими горіхами і кремом.

13. Охолоджуємо морквяний торт в холодильнику, після ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний морквяний торт з волоськими горіхами до чаю

Яскравий і поживний морквяний торт можна приготувати з додаванням волоських горіхів. Інгредієнт додасть ласощів особливий смак. Подавайте в міру солодкий десерт до домашнього чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 250 гр.
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 400 гр.
  • Пудра цукрова – 5 ст. л.

Для прикраси:

  • Горіхи волоські – 10 шт.
  • М’ята свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Спершу волоські горіхи подрібнюємо.

2. Очищаємо моркву і також відправляємо її в блендер.

3. Викладаємо до продуктів цукор.

4. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.

5. Слідом просіваємо борошно, викладаємо мелену корицю і розпушувач.

6. Виливаємо до вмісту розтоплене вершкове масло. Збиваємо інгредієнти до гладкої маси.

7. Перелити тісто у форму для випікання.

8. Готуємо продукт при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

9. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.

10. Збиваємо сметану з цукровою пудрою. Обмазуємо морквяну заготівлю кремом.

11. Прикрашаємо блюдо цільними горіхами і листочками м’яти. Готово, подавайте страву до столу!

Ароматний морквяний торт з лимонним курдом

Оригінальний рецепт домашнього морквяного торта – з додаванням апельсинового курда. Страва порадує насиченим смаком і яскравим цитрусовим ароматом. Подавайте десерт охолодженим до чаю або кави.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 200 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Цедра апельсина – 2 ст. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.

Для апельсинового курда:

  • Апельсини – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Для прикраси:

  • Шоколад гіркий – 30 гр.

Процес приготування:

1. Натираємо моркву на дрібній тертці. Змішуємо продукт з куркумою і апельсиновою цедрою.

2. Відокремлюємо жовтки від білків. Перші розтираємо з цукром. Другі збиваємо до пишної піни. Обидва продукту кладемо до моркви.

3. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Занурюємо його в форму для випікання.

4. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Для курда виживаємо сік з апельсинів. Натираємо трохи цедри.

6. Сік нагріваємо з цукром і розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Сюди ж занурюємо вершкове масло і крохмаль.

7. У остиглий продукт вмішуємо яйце. Проціджуємо крем.

8. Поливаємо лимонним курдом остиглий морквяний корж.

9. Прикрашаємо блюдо розтопленим гірким шоколадом і часточкою апельсина. Охолоджуємо десерт і подаємо до столу. Готово!

Пісний морквяний торт з апельсиновим соком і горіхами

Солодкий і корисний морквяний торт можна приготувати по простому пісного рецептом. Десерт підходить і для веганского меню. Подавайте оригінальна страва до великого сімейного чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сік з м’якоттю – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Для прикраси:

  • Пюре яблучне – 5 ст. л.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Процес приготування:

1. Волоські горіхи обсмажуємо або кілька хвилин випікаємо в розігрітій духовці. Частину залишаємо для прикраси.

2. У глибокій мисці розтираємо цукор з олією.

3. Заливаємо цукрову суміш соком з м’якоттю.

4. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Викладаємо її в загальну масу.

5. Перемелюємо волоські горіхи і також кладемо їх до решти продуктів.

6. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

7. Вимішуємо тісто і випікаємо його в духовці 40 хвилин при 180-200 градусах.

8. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.

9. Поливаємо морквяну основу яблучним пюре і прикрашаємо цільними горіхами. Готово, можна подавати до столу!

ПП дієтичний морквяний торт без борошна і цукру

Домашній морквяний торт можна приготувати за облегченному дієтичного рецептом. Корисний та смачний десерт виходить низькокалорійним. Таке блюдо точно не зашкодить фігурі. Подавайте разом з чашкою чаю!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 200 гр.
  • Борошно вівсяна – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Замінник цукру – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • кокосове Масло – 50 гр.
  • Кероб – 1,5 ст. л.
  • Молоко – 80 мл

Процес приготування:

1. Для тіста подрібнюємо очищену моркву. З’єднуємо її з курячими яйцями, вівсяним борошном, розпушувачем і замінником цукру.

2. Вимішуємо тісто до однорідного складу.

3. Переливаємо продукт в силіконову форму. Готуємо 25 хвилин в мультиварці або 35 в розігрітій до 180 градусів духовці.

4. Готовий морквяний корж акуратно витягаємо з форми і даємо йому повністю охолонути. Після розрізаємо на два рівних по товщині коржа.

5. Для крему на водяній бані тримаємо кокосове масло, молоко і кероб. Розмішуємо до густоти. Готовим продуктом змащуємо коржі і покриваємо поверхню торта. Готово, подавайте десерт до столу!

Як приготувати морквяний торт за рецептом Старбакса в домашніх умовах?

Апетитний морквяний торт в домашніх умовах можна приготувати за популярним рецептом з Старбакса. Солодке блюдо виходить ніжним, яскравим і низькокалорійним. Оцініть оригінальний і корисний десерт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Морква – 150 гр.
  • Молоко – 120 мл
  • Висівки вівсяні – 60 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сир – 150 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.

Для прикраси:

  • Шоколад гіркий – за смаком.

Процес приготування:

1. В глибоку посуд, вливаємо молоко. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

2. Збиваємо продукти до пишної піни. До суміші додаємо перемелені вівсяні висівки.

3. Цукор розмішуємо з крохмалем і розпушувачем. Висипаємо суміш до основних продуктів.

4. Чистимо моркву натираємо на тертці. Перекладаємо овоч в загальну масу. Ретельно збиваємо вміст.

5. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо його 30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готовий морквяний корж акуратно витягаємо з форми і даємо йому охолонути. Ділимо продукт на порційні шматки. Кожен з них розрізаємо на тонкі шари.

7. Для крему збиваємо сир з цукром і цедрою. Обмазуємо густою масою шматочки торта зверху і між шарами. Прикрашаємо розтопленим гірким шоколадом. Готово, подавайте десерт до столу!

Морквяний торт з ніжним сирним кремом та густий карамеллю

Яскравий за смаком морквяний торт можна приготувати з ніжним кремом і густий карамеллю. Десерт можна подавати до святкового столу. Оцініть оригінальний рецепт для вашого чаювання.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 150 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершки – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Для карамелі:

  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки жирні – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Відміряємо потрібно кількість. Моркву заздалегідь подрібнюємо або натираємо на дрібній тертці. Знімаємо цедру з апельсина.

2. Цедру апельсина розтираємо з цукром до однорідності.

3. Додаємо в продукт курячі яйця і рослинне масло. Збиваємо.

4. Сюди ж додаємо терту моркву, борошно, розпушувач, корицю та імбир. Знову вимішуємо.

5. Викладаємо тісто у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин при температурі 180 градусів. Після остуджуємо бісквіт.

6. В цей час можна приготувати густий крем. Відміряємо потрібну кількість продуктів.

7. З’єднуємо вершковий сир з цукром і крохмалем. Збиваємо до однорідної пишної маси.

8. До маси додаємо вершки, ванілін і сік лимона. Збиваємо ще 1-2 хвилини.

9. Рясно обмазуємо морквяну основу густим кремом.

10. Для карамелі знадобиться вершкове масло, жирні вершки, цукор і сіль.

11. У сотейнику варимо вершки з цукром і сіллю на слабкому вогні до густоти. Тут же розтоплюємо вершкове масло. Розмішуємо карамель і повністю її остуджуємо.

12. Поливаємо торт постигла карамеллю, прикрашаємо його на свій розсуд і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Соковитий і дуже смачний морквяний торт в мультиварці

апетитний Соковитий і морквяний торт з повітряним кремом можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб значно заощадить ваш час і сили. Подавайте до сімейного чаювання!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Морква – 150 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сметана – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Для прикраси:

  • Шоколад молочний – 60 гр.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі яйця збиваємо до пишної піни.

2. Викладаємо до них цукор і знову працюємо міксером. Продукт повинен повністю розчинитися.

3. Розтоплюємо вершкове масло. Виливаємо його в загальну масу разом з рослинним.

4. Чистимо моркву і пропускаємо її через дрібну тертку. Можна подрібнити в блендері.

5. Викладаємо моркву в заготовлену суміш. Розмішуємо лопаткою.

6. Сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Знову розмішуємо до гладкого складу.

7. Перелити тісто у форму для випікання. Готуємо 1 годину в режимі для випічки.

8. Готовий морквяний бісквіт витягуємо з чаші. Даємо йому охолонути і після поділяємо на коржі.

9. В цей час приготуємо крем. Ретельно збиваємо міксером сметану, цукрову пудру і ванілін.

10. Промазуємо кремом коржі. Також обмазуємо і весь торт. Прикрашаємо тертим молочним шоколадом, горіхами і подаємо до столу. Морквяний торт готовий!

Морквяний оксамитовий торт — неймовірно смачний рецепт

Оксамитовий торт з солодкої моркви стане оригінальним десертом для вашого столу. Страва порадує не тільки ніжним смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Порадуйте частуванням домашніх і гостей!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 400 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для крему:

  • Вершки жирні – 2 склянки
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Для прикраси:

  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів. Приступаємо до приготування тіста. Спочатку збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни.

2. Вкладаємо в масу апельсинову цедру.

3. Очищаємо моркву натираємо її на дрібній тертці. Також відправляємо продукт в загальну тарілку.

4. Сюди ж викладаємо подрібнені волоські горіхи.

5. Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Вливаємо олію і починаємо старанно вимішують вміст.

6. Виливаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо його в духовку на 40-60 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою або зубочисткою.

7. Готовий корж залишаємо остуджуватися. Потім ділимо його на три рівних коржа. Зрізаємо верхівку для прикраси.

8. Для крему збиваємо жирні вершки з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна повітряна маса.

9. Починаємо формувати торт. Промазуємо морквяні коржі вершковим кремом. Потім обмазуємо десерт цілком.

10. Залишився бісквіт перетворюємо в крихту. Обсипаємо їй боки торта. Для прикраси додаємо горіхи за смаком.

11. Охолоджуємо оксамитовий морквяний торт в холодильнику, потім ділимо його на порційні шматочки і подаємо до столу!