Легкий спосіб приготування домашнього морозива з молока і вершків без морожениці
Морозиво з молока і вершків без морожениці належить до сорту «Пломбір» і в домашніх умовах його можна легко приготувати і без морожениці, тільки треба час. Для ніжної текстури морозива молочна маса з крохмалем заварюється, доповнюється збитими вершками і в процесі заморожування міксером двічі збивається.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 10.
Склад:
- Молоко 3,2% – 430 мл
- Вершки 33% – 360 мл
- Цукор – 140 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Молоко сухе – 50 гр.
- Крохмаль будь – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд насипати сухі інгредієнти: цукор, крохмаль, сухе молоко і ванільний цукор. Залити їх 100 мл молока і добре перемішати.
Крок 2. У каструлі довести до кипіння інше молоко. Тонким струменем при безперервному помішуванні віночком перелити в гаряче молоко приготовану суміш. Проварити все до повного загустіння суміші. Потім перелити її в окремий посуд і охолодити, поставивши в таз з холодною водою.
Крок 3. В піалі жирні вершки збити в стійку масу. Порційно перекласти їх в охолоджену молочну суміш і акуратно перемішати до однорідності.
Крок 4. Отриману масу перекласти в широкий посуд, прикрити плівкою і на 1,5 години помістити в морозилку. Після закінчення цього часу морозиво збити міксером і помістити в камеру ще на 1,5 години.
Крок 5. Другий раз морозиво з молока і вершків добре збити, розкласти по стаканчиках і поставити в морозилку на 4-5 годин. Приємного апетиту!