Морозиво з вершків – одне з найулюбленіших ласощів як дорослих, так і дітей. При цьому не кожен знає, що улюблений десерт можна приготувати в домашніх умовах: виходить він таким же смачним, але при цьому більш ніжним і з насиченим вершковим ароматом.
Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах
Приготувати класичне вершкове морозиво на власній кухні нескладно, а на смак воно у багато разів перевершує магазинне. Головний секрет – часте перемішування і натуральні продукти.
Інгредієнти на
4 порц.
- Жовтки-5 шт.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Молоко коров’яче ½ л.
- Вершки 250 гр.
- Ванілін 2 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати смачне морозиво з вершків в домашніх умовах? Жовтки розтираємо з цукровою пудрою і ваніліном, поки маса не стане однорідною.
- Молоко доводимо до кипіння, половину його вливаємо в жовтки і ретельно перемішуємо. Після цього залишився вливаємо гаряче молоко яєчно-цукрову суміш.
- Ставимо на плиту і тримаємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне, близько 2-3 хвилин. Знімаємо з вогню і охолоджуємо.
- Вершки міксером збиваємо, поки не утворюються піки, після чого змішуємо з охолодженої молочно-яєчною сумішшю і прибираємо в морозилку в закритому контейнері.
- Кожні 20-60 хвилин вміст контейнера потрібно збивати міксером, поки морозиво не застигне. Подавати зі свіжими ягодами або шоколадом. Насолоджуйтесь!
Як приготувати смачне морозиво з вершків і згущеного молока?
Простий рецепт смачного морозива, в який не потрібно додавати цукор і яйця, а перемішувати додатково десерт не потрібно. Смак виходить насичено-вершковим і яскравим, а приготувати десерт може навіть починаюча господиня.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Вершки 33% – 500 мл
- Молоко згущене – 200 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Охолоджені вершки збиваємо за допомогою міксера, поки не з’являться м’які піки.
2. У масу додаємо ванільний цукор і згущене молоко. Добре збиваємо ще раз, поки суміш не стане однорідною.
3. Перекладаємо масу в підготовлені порційні формочки.
4. Залишаємо в морозилці на 8-12 годин, додатково перемішувати не потрібно.
5. Готове морозиво подавати як десерт до кави або чаю, прикрасивши ягодами або горіхами.
Простий і смачний рецепт приготування морозива «Пломбір» з вершків
Успіх у приготуванні морозива по цьому рецепту залежить від якості вершків: чим вони жирніше, тим більш ніжною вийде консистенція десерту, а смак – більш приємним з ноткою справжнього пломбіру.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Вершки для збивання (не менше 30%) – 500-600 гр.
- Пудра цукрова або цукор-пісок дрібний – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою і щіпка ваніліну.
2. Суміш повинна перетворитися в пишну піну, на що буде потрібно близько 5 хвилин.
3. Готову масу перекласти в контейнер і прибрати на ніч у морозильну камеру.
4. Через 8-12 годин вийняти морозиво з морозилки, дати постояти при кімнатній температурі і викласти в креманки.
5. Подавати пломбір з ягодами, фруктами або шоколадом, прикрасити листочками базиліку або м’яти.
Покроковий рецепт приготування шоколадного морозива з вершків
Простий рецепт класичного шоколадного морозива – мінімум інгредієнтів і насичений смак шоколаду. Щоб аромат і смак були більш яскравими, для приготування краще взяти гіркий шоколад.
Час приготування: 3 години 25 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Молоко – 125 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вершки 33% — 300 мл
- Шоколад чорний – 100 гр.
Процес приготування:
1. В окремій ємності змішуємо цукор і молоко, помішуючи, доводимо до кипіння і охолоджуємо.
2. Шоколад ламаємо на шматочки і додаємо в підігріте молоко, розмішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.
3. Охолоджені вершки збиваємо за допомогою міксера до сталої маси, порціями підмішуємо до шоколадно-молочної суміші.
4. Отриману масу викладаємо в підготовлений лоток, закриваємо кришкою і залишаємо в морозильній камері на 3 години. За цей час потрібно двічі діставати морозиво і перемішувати його виделкою, розбиваючи утворилися кристали.
5. Готове морозиво розкласти по тарілках і прикрасити горіховою або шоколадною крихтою.
Неймовірно смачне домашнє морозиво з вершків і банана
Морозиво по цьому рецепту виходить максимально натуральним, а банани і лимонний сік надають йому виразну фруктову нотку. Щоб смак був більш яскравим, краще використовувати трохи перезрілі фрукти.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 2.
Склад:
- Банан – 2 шт.
- Вершки 10-20% – 100 мл
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Банани очищаємо, ріжемо великими шматочками і залишаємо в морозилці на 3-4 години, поки вони повністю не заморозяться.
2. Після перекладаємо шматочки банана в блендер і подрібнюємо.
3. До фруктів додаємо вершки, цукрову пудру і сік лимона, збиваємо.
4. Готову суміш перекладаємо в підготовлену ємність і тримаємо в морозилці 2 години. Протягом цього часу кілька разів дістаємо масу і ретельно перемішуємо, щоб вона застигла максимально рівномірно.
5. Готовий десерт перекласти в креманку, прикрасити шматочком банана або тертим шоколадом.
Як самостійно зробити вершкове морозиво в домашній мороженице?
Приготувати холодний десерт в мороженице ще простіше, ніж без нього: потрібно лише закласти в пристрій всі необхідні інгредієнти, а все інше вона зробить сама. Виходить ніжне домашнє морозиво без кристалів льоду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Вершки 20% – 350 гр.
- Молоко – 150-170 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет.
- Ягоди або джем – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У ємності змішуємо вершки, молоко, звичайний і ванільний цукор і збиваємо міксером, поки цукор повністю не розчиниться.
2. Перекладаємо масу в спеціальний посуд з морожениці, ставимо її в холодильник або включаємо програму для заморозки.
3. Морозиво готується близько 50 хвилин, в цей час спеціальна лопатка постійно перемішує вміст морожениці, щоб десерт вийшов ніжної консистенції і без льоду.
4. По закінченні приготування викласти морозиво в креманку.
5. Прикрасити морозиво ягодами або джемом, дати хвилинку підтанути для більшої ніжності і подавати.
Простий і швидкий рецепт вершкового морозива без додавання цукру
Для цього рецепта беруться звичні інгредієнти для класичного вершкового морозива, однак замість звичайного цукру використовують підсолоджувач, а ягоди надають морозиву легку кислинку. Те, що треба, для тих, хто байдужий до солодкого, але хоче насолодитися смачним десертом.
Час готовки: 5 годин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порцій – 12.
Склад:
- Вершки 33-35% – 500 мл
- Свіжі ягоди (суниця, полуниця та ін) – 1 ст. л.
- Підсолоджувач – 1-2 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Ванільний екстракт – 1 ч. л.
- Жовток яєчний – 3 шт.
Процес приготування:
1. Ягоди розім’яти в пюре.
2. У сотейнику нагріти 100 мл вершків, додати ванільний екстракт і тримати на повільному вогні.
3. Жовтки злегка збити, тонкою цівкою влити їх в прогріті вершки, постійно помішуючи. Важливо робити це не поспішаючи, щоб жовтки не згорнулися. Прогрівати масу на слабкому вогні, не доводячи до кипіння близько 7 хвилин, щоб вона загусла, потім зняти з плити і остудити.
4. Охолоджені вершки збити до пишної піни, поступово додаючи цукрозамінник.
]
5. Акуратно вмішати збиті вершки в яєчно-вершкову суміш, додати масло і ягідне пюре, збивати приблизно 2 хвилини.
6. Розкласти по формочках і тримати в морозилці 4-5 годин. Подавати, прикрасивши ягодами. Приємного апетиту!
Ніжне і дуже смачне морозиво з вершків і полуниці в домашніх умовах
Вершково-полуничне морозиво – майже така ж класика, як і шоколадне морозиво. Натуральні ягоди і йогурт прибирають надмірну солодкість. Готується швидко, а результат перевершить навіть найсміливіші очікування.
Час готування: 4 години.
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Полуниця свіжа або заморожена – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3-4 ст. л.
- Вершки 33% – 120 мл
- Йогурт натуральний – 80 мл
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свіжу полуницю промиваємо, свіжоморожену розморожуємо при кімнатній температурі.
2. З ягід готуємо пюре зі звичайним і ванільним цукром за допомогою блендера.
3. Додаємо в ягідне пюре йогурт, вершки, збиваємо суміш до стану пишного крему 3-4 хвилини.
4. Масу перекладаємо в формочки, закриваємо їх і тримаємо в морозильній камері протягом 3-4 годин.
5. Дістаємо готове морозиво і прикрашаємо його листочками м’яти або базиліка. Домашнє вершкове морозиво з полуницею готово!