Ніжне і дуже смачне морозиво з вершків і полуниці в домашніх умовах
Вершково-полуничне морозиво – майже така ж класика, як і шоколадне морозиво. Натуральні ягоди і йогурт прибирають надмірну солодкість. Готується швидко, а результат перевершить навіть найсміливіші очікування.
Час готування: 4 години.
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Полуниця свіжа або заморожена – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3-4 ст. л.
- Вершки 33% – 120 мл
- Йогурт натуральний – 80 мл
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свіжу полуницю промиваємо, свіжоморожену розморожуємо при кімнатній температурі.
2. З ягід готуємо пюре зі звичайним і ванільним цукром за допомогою блендера.
3. Додаємо в ягідне пюре йогурт, вершки, збиваємо суміш до стану пишного крему 3-4 хвилини.
4. Масу перекладаємо в формочки, закриваємо їх і тримаємо в морозильній камері протягом 3-4 годин.
5. Дістаємо готове морозиво і прикрашаємо його листочками м’яти або базиліка. Домашнє вершкове морозиво з полуницею готово!