Морс з журавлини – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачний морс з журавлини і вишні

Пропонуємо вам рецепт ще одного вітамінного напою з журавлини і вишні. Морс відрізняється незвичайним смаком і красивим насиченим кольором. Пити його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Час готування – 30-40 хв.

Час приготування – 10-20 хв.

Кількість порцій – 5-6.

Склад:

  • Журавлина – 1 склянка
  • Вишня – 1 склянка
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

1. Відміряйте стакан вишні і стакан журавлини (свіжої або розмороженої). Переберіть ягоди і помістіть їх у друшляк. Промийте проточною водою.

2. Налийте в каструлю заздалегідь очищену воду. Поставте ємність на плиту і включіть техніку. Встановіть друшляк з ягодами всередину каструлі з водою.

3. Коли вода почне закипати, а ягідки лопатися, візьміть ложку і почніть перемішувати ягідне асорті в друшляку, розминаючи вишню і журавлину.

4. Морс не повинен закипіти, тому ягоди потрібно швидко розім’яти і відразу вимкнути плиту. Дістаньте друшляк з м’якоттю з каструлі і встановіть його в глибоку миску.

5. Додайте гарячий напій цукор. Перемішайте його з морсом ложкою. Норма цукру може змінюватися в залежності від ваших смакових уподобань. Дайте морсу трохи охолонути, а потім розлийте його по склянках.

Приємного апетиту!