Ніжне і м’яке філе морського окуня на сковороді
Складно назвати морського окуня дешевим продуктом, однак, смак і корисні властивості цієї риби в кілька разів компенсують ціну. Філе окуня має дуже ніжну текстуру, кісточок мало, а сама риба, навіть у свіжому вигляді не має характерного запаху.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе морського окуня – 2 шт.
- Оливки (без кісточок) – ½ банки.
- Перець «чилі» — 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Розмарин – 2 гілочки.
- Помідори (протерті) – 100 гр.
- Вино біле – 100 мл
- Багет – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Каперси – 15 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо компоненти: рибне філе попередньо розморожуємо, відміряємо потрібну кількість оливкової олії, каперсів і інших овочів.
2. Займемося різноманітними доповненнями до окуні. Часник нарізаємо тонкими пластинами, оливки – навпіл, перець – кільцями, а цибулю-шалот дрібними кубиками.
3. У глибокій сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і викладаємо всі раніше подрібнені овочі – прогріваємо пару хвилин для того, щоб масло просякнув їх ароматами.
4. Рибу промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
5. Відправляємо філе в сковороду до інших складових страви.
6. Приправляємо весь вміст сковороди сіллю, додаємо каперси і гілочки розмарину.
7. Наступним етапом вливаємо біле вино і подрібнені до стану пюре томати. На мінімальному вогні выпариваем спирт, закриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
8. Ніжне філе перекладаємо на плоске блюдо, сервіруємо шматочками м’якого багета і стиглими помідорами черрі. Приємного апетиту!