Морський окунь на сковороді – 7 смачних рецептів приготування смаженого окуня з покроковими фото

Ніжне і м’яке філе морського окуня на сковороді

Складно назвати морського окуня дешевим продуктом, однак, смак і корисні властивості цієї риби в кілька разів компенсують ціну. Філе окуня має дуже ніжну текстуру, кісточок мало, а сама риба, навіть у свіжому вигляді не має характерного запаху.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе морського окуня – 2 шт.
  • Оливки (без кісточок) – ½ банки.
  • Перець «чилі» — 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Розмарин – 2 гілочки.
  • Помідори (протерті) – 100 гр.
  • Вино біле – 100 мл
  • Багет – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Каперси – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо компоненти: рибне філе попередньо розморожуємо, відміряємо потрібну кількість оливкової олії, каперсів і інших овочів.

2. Займемося різноманітними доповненнями до окуні. Часник нарізаємо тонкими пластинами, оливки – навпіл, перець – кільцями, а цибулю-шалот дрібними кубиками.

3. У глибокій сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і викладаємо всі раніше подрібнені овочі – прогріваємо пару хвилин для того, щоб масло просякнув їх ароматами.

4. Рибу промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

5. Відправляємо філе в сковороду до інших складових страви.

6. Приправляємо весь вміст сковороди сіллю, додаємо каперси і гілочки розмарину.

7. Наступним етапом вливаємо біле вино і подрібнені до стану пюре томати. На мінімальному вогні выпариваем спирт, закриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

8. Ніжне філе перекладаємо на плоске блюдо, сервіруємо шматочками м’якого багета і стиглими помідорами черрі. Приємного апетиту!