Мусака з баклажанами по-грецьки – 8 рецептів мусака з фаршем, картоплею з покроковими фото

Як запекти мусаку з баклажанами і кабачками в духовці?

Кабачки, баклажани і обсмажений з помідорами та цибулею яловичий фарш викладаються у форму для запікання шарами. Все заливається соусом бешамель і посипається сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки з баклажанами миємо й нарізаємо на кружечки. Додаємо до них трохи солі, щоб вони виділили сік. Цибулю і часник також чистимо і дрібно нарізаємо.

2. Помідори ошпарюємо окропом, потім опускаємо в крижану воду, знімаємо шкірку і нарізаємо на дрібні кубики.

3. Зливаємо сік, що утворився від кабачка з баклажанами і обсушуємо їх на паперовому рушнику. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому овочі до золотистої скоринки.

4. Також окремо обсмажуємо на сковороді нарізану цибулю з часником до прозорості і відправляємо туди фарш. Краще всього приготувати фарш самостійно вдома. Як тільки він приготується, додаємо нарізані помідори й тушкуємо ще кілька хвилин. Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо, знімаємо з вогню.

5. Приступаємо до приготування соусу бешамель. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло. У цей час окремо підігріваємо молоко.

6. Насипаємо в розтоплене масло борошно і добре перемішуємо. Обсмажуємо близько 30 секунд. Знімаємо сковороду з вогню і даємо трохи охолонути.

7. Поступово вливаємо підігріте молоко, не перестаючи помішувати вінчиком. Готуємо соус приблизно 3 хвилини, поки він не загусне.

8. Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. В окремій ємності збиваємо 2 яйця і вливаємо їх тонкою цівкою в сотейник, одночасно помішуючи віночком. Додаємо сіль за смаком і трохи мускатного горіха.

9. Беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Першим шаром викладаємо обсмажені баклажани.

10. Далі кладемо фарш, тертий твердий сир і кабачки.

11. Останнім шаром знову викладаємо фарш.

12. Тепер заливаємо все соусом бешамель і посипаємо тертим сиром.

13. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо мусаку протягом 40 хвилин.

14. Даємо готовому страві постояти приблизно 15 хвилин, а потім перекладаємо в тарілку і подаємо до столу з зеленню і овочами. Приємного апетиту!