Мусака з баклажанами по-грецьки – 8 рецептів мусака з фаршем, картоплею з покроковими фото

Мусака по-грецьки з баклажанами в мультиварці

В чашу мультиварки закладається цибулю, фарш, помідори, баклажани, часник і сметана. Окремо готується соус з молока, борошна, яєць і сиру, яким заливається вміст мультиварки.

Час приготування: 1 ч. 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Баклажани – 2-3 шт.
  • Фарш – 400-500 гр.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сметана – 5-6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердий – 100-150 гр.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. На мультиварці включаємо програму «жарити» — «овочі» на 30 хвилин. У чашу наливаємо трохи оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю, поки він не стане м’яким.

2. Далі додаємо фарш і розбиваємо його лопаткою. Смажимо, періодично перемішуючи, протягом 7 хвилин.

3. Помідори миємо й нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо в чашу мультиварки, перемішуємо і смажимо, поки не випарується вся рідина.

4. Додаємо сіль з чорним меленим перцем по смаку, перемішуємо і вимикаємо мультиварку. Готовий фарш перекладаємо з чаші в окрему ємність.

5. Баклажани миємо, нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо на дно чаші, попередньо змастивши її оливковою олією. Солимо і перчимо за смаком.

6. Далі викладаємо шар фаршу і продовжуємо чергувати шари. В кінці процесу баклажани повинні бути нагорі.

7. Змащуємо верхній шар сметаною, закриваємо кришку мультиварки і готуємо на програмі «плов» протягом 40 хвилин.

8. Поки все готується, робимо соус. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно. Добре перемішуємо. Знімаємо з вогню і гріємо до гарячого стану молоко. Поступово вливаємо його в сотейник, не перестаючи помішувати. Відправляємо соус на плиту і готуємо його до загустіння на маленькому вогні, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і додаємо натертий твердий сир. Ретельно все перемішуємо і даємо соусу охолонути. По одному вводимо яйця. Перемішуємо і ставимо в бік.

9. За цей час повинна була приготуватися мусака. Тому відкриваємо кришку і заливаємо її готовим соусом.

10. Ставимо чашу на аерогриль і одночасно відразу включаємо 2 приладу. На мультиварці вибираємо програму «випічки» на 20 хвилин, а на аерогрилі ставимо температуру 150оС.

11. На готової мусаки повинна з’явитися рум’яна кірочка. Даємо їй охолонути, інакше вона розвалиться.

12. Остигле блюдо перекладаємо в тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!