Овочева мусака з баклажанами без м’яса
Це блюдо готується з гарбуза, баклажанів, стручкової квасолі, часнику і сиру. Всі викладається шарами в форму для запікання і заливається соусом бешамель з молока, борошна і вершкового масла.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Баклажани – 2-3 шт.
 - Гарбуз – 500 гр.
 - Квасоля стручкова – 200 гр.
 - Сир – 100-200 гр.
 - Часник – 5 зубчиків.
 - Масло рослинне – 2 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Зелень – за смаком.
 - Хмелі-сунелі – за смаком.
 - Молоко – 700 мл
 - Борошно пшеничне – 4-5 ст. л.
 - Масло вершкове – 40 гр.
 
Процес приготування:
1. Починаємо з приготування соусу бешамель. Для цього розтоплюємо вершкове масло в сотейнику.
2. Всипаємо борошно і добре перемішуємо. Обсмажуємо пару хвилин.
3. Розігріваємо молоко і поступово вливаємо гарячу рідину в сотейник, не перестаючи перемішувати. Варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону.
4. Баклажани миємо, нарізаємо тонкими пластинками і обсмажуємо до золотавої скоринки. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї овоч. Зверху на баклажани викладаємо стручкову квасолю. Ми використовували заморожену. Поливаємо частиною соусу і додаємо трохи дрібно нарізаного часнику. За смаком посипаємо хмелі-сунелі.
5. Гарбуз ріжемо на тонкі шматочки і запікаємо в духовці при 250 о с протягом 10 хвилин. Даємо їй трохи охолонути і перекладаємо у форму. Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, перець, хмелі-сунелі і поливаємо соусом.
6. Тепер знову викладаємо баклажани, додаємо часник зі спеціями.
7. Зверху додаємо сир і заливаємо рештою соусом бешамель. Можна також посипати все сиром. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо мусаку протягом 40 хвилин.
8. Даємо готовому страві трохи настоятися, перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!












