Мясний рулет – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

М’ясний рулет, запечений у фользі в духовці

До змішаного фаршу додається цибуля, манка, сіль, спеції і все добре перемішується. Далі він викладається рівним шаром на фольгу, в центр кладуть варені яйця, все згорнути рулетом і запікається в духовці протягом однієї години. Потім він посипається сиром і подається до столу.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш змішаний – 700 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції для фаршу – за смаком.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність відправляємо змішаний фарш, додаємо до нього натерту на терці цибулю, манну крупу і спеції. Все ретельно перемішуємо і відбиваємо фарш кілька разів, щоб він був більш м’яким і однорідним. Потім накриваємо його кришкою і даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 2. Викладаємо готовий фарш на лист фольги і рівномірно розподіляємо його тонким шаром. З одного краю залишаємо близько 7 сантиметрів.

Крок 3. У центр фаршу викладаємо очищені і зварені круто яйця.

Крок 4. Тепер щільно закручуємо всі рулетом, після чого кладемо його ще на один аркуш фольги швом донизу і щільно загортаємо.

Крок 5. Перекладаємо рулет у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 1 годину. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180оС.

Крок 6. Акуратно розсовуємо краї фольги і посипаємо зверху рулет натертим на терці сиром. Потім відправляємо його під гриль на 10 хвилин.

Крок 7. Готовий рулет нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу зі свіжими овочами і гарніром. Приємного апетиту!