Мясний рулет – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Швидкий і простий м’ясний рулет в лаваші

На сковороді обсмажується фарш, цибулю і помідори. Лаваш змащується соусом із томатної пасти з йогуртом, на нього викладається фарш, обсмажені овочі і сир. Далі все згортається в рулет, нарізати шматочками, які перекладають у форму і запікаються 10 хвилин.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Лаваш – 1 аркуш.
  • Фарш – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Йогурт натуральний – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку обсмажуємо фарш на сковороді з антипригарним покриттям. Додаємо до неї невелику кількість води і доводимо до готовності під кришкою на невеликому вогні.

Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Таким же чином нарізаємо помідори. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній овочі без додавання олії, поки вони не стануть м’якими.

Крок 3. У невеликій ємності змішуємо томатну пасту з натуральним йогуртом. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Лист лавашу змащуємо соусом, викладаємо туди обсмажений фарш, овочі і половину сиру. Потім додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Важливо залишити далекий край лаваша без начинки.

Крок 4. Тепер акуратно скручуємо все в рулет і розрізаємо на шматочки по 3 см завтовшки. Перекладаємо їх у форму для запікання і присипаємо свіжою зеленню і залишилися сиром.

Крок 5. Відправляємо рулет в попередньо розігріту до 180оС духовку на 10 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!