Швидкий і простий м’ясний рулет в лаваші
На сковороді обсмажується фарш, цибулю і помідори. Лаваш змащується соусом із томатної пасти з йогуртом, на нього викладається фарш, обсмажені овочі і сир. Далі все згортається в рулет, нарізати шматочками, які перекладають у форму і запікаються 10 хвилин.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Лаваш – 1 аркуш.
- Фарш – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Йогурт натуральний – 2 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку обсмажуємо фарш на сковороді з антипригарним покриттям. Додаємо до неї невелику кількість води і доводимо до готовності під кришкою на невеликому вогні.
Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Таким же чином нарізаємо помідори. Зубчики часнику пропускаємо через прес. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо на ній овочі без додавання олії, поки вони не стануть м’якими.
Крок 3. У невеликій ємності змішуємо томатну пасту з натуральним йогуртом. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Лист лавашу змащуємо соусом, викладаємо туди обсмажений фарш, овочі і половину сиру. Потім додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком. Важливо залишити далекий край лаваша без начинки.
Крок 4. Тепер акуратно скручуємо все в рулет і розрізаємо на шматочки по 3 см завтовшки. Перекладаємо їх у форму для запікання і присипаємо свіжою зеленню і залишилися сиром.
Крок 5. Відправляємо рулет в попередньо розігріту до 180оС духовку на 10 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!