Болгарська насипний пиріг з яблуками
Болгарська насипний пиріг з яблуками – це незвичайне частування, яке готується досить оригінальним способом. Для приготування нам знадобиться зробити суху суміш і натерти яблука, а потім ці дві складові будуть чергуватися прямо у формі для випікання!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Крупа манна – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яблука – 2-4 шт.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Молоко – 1 склянка
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Манку, борошно, цукор і розпушувач гарненько перемішуємо і паралельно прогріваємо духовку до 190 градусів.
Крок 2. Фруктову м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і змішуємо з корицею.
Крок 3. Боки і дно вогнетривкої форми присмачую шматочком вершкового масла.
Крок 4. Третю частину сухої суміші розподіляємо по дну.
Крок 5. Рівномірно викладаємо яблука і повторюємо шари ще двічі.
Крок 6. Молоко прогріваємо практично до закипання і виливаємо у форму. Робимо багато глибоких проколів, щоб молоко пропито заготовку.
Крок 7. Готуємо ласощі близько 50 хвилин.
Крок 8. Апетитний пиріг подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!