Насипний яблучний пиріг – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Болгарська насипний пиріг з яблуками

Болгарська насипний пиріг з яблуками – це незвичайне частування, яке готується досить оригінальним способом. Для приготування нам знадобиться зробити суху суміш і натерти яблука, а потім ці дві складові будуть чергуватися прямо у формі для випікання!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яблука – 2-4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Манку, борошно, цукор і розпушувач гарненько перемішуємо і паралельно прогріваємо духовку до 190 градусів.

Крок 2. Фруктову м’якоть подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і змішуємо з корицею.

Крок 3. Боки і дно вогнетривкої форми присмачую шматочком вершкового масла.

Крок 4. Третю частину сухої суміші розподіляємо по дну.

Крок 5. Рівномірно викладаємо яблука і повторюємо шари ще двічі.

Крок 6. Молоко прогріваємо практично до закипання і виливаємо у форму. Робимо багато глибоких проколів, щоб молоко пропито заготовку.

Крок 7. Готуємо ласощі близько 50 хвилин.

Крок 8. Апетитний пиріг подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!