яловичі нирки Тушковані в сметані
яловичі нирки Тушковані в сметані будуть у вас смачним і корисним стравою в домашньому меню і, не рахуючи часу на підготовку цього субпродукту, страва готується просто і швидко. Яловичі нирки відрізняються особливим смаком, який добре доповнюють, сметана з цибулею. У цьому рецепті нирки заздалегідь вимочуємо і відварюємо.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Нирки яловичі – 800 гр.
 - Сметана – 2 ст. л.
 - Цибуля – 2 шт.
 - Сіль – за смаком.
 - Цукор – ½ ч. л.
 - Перець чорний мелений – ½ ч. л.
 - Аджика суха – ½ ч. л.
 - Масло рослинне – для смаження.
 
Процес приготування:
Крок 1. В казанку або каструлі з товстим дном розігріти олію, покласти відварені і нарізані шматочками яловичі нирки і на середньому вогні почати обсмажувати.
Крок 2. Цибулю очистити і крупно нарізати.
Крок 3. В окремій піалі змішати зазначені в рецепті спеції, набір яких можна змінити по своєму смаку.
Крок 4. Обсмажені нирки посипати сумішшю спецій і додати до них нарізку лука.
Крок 5. Обсмажити цибулю до прозорості. Потім вогонь зробити мінімальним, казан прикрити кришкою і готувати нирки з цибулею протягом 25 хвилин.
Крок 6. До кінця гасіння до нирок додати сметану, все перемішати, тушкувати страву ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.
Крок 7. Приготовлені яловичі нирки тушковані в сметані з цибулею сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!












