Нирки яловичі – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

яловичі нирки Тушковані в сметані

яловичі нирки Тушковані в сметані будуть у вас смачним і корисним стравою в домашньому меню і, не рахуючи часу на підготовку цього субпродукту, страва готується просто і швидко. Яловичі нирки відрізняються особливим смаком, який добре доповнюють, сметана з цибулею. У цьому рецепті нирки заздалегідь вимочуємо і відварюємо.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Нирки яловичі – 800 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Аджика суха – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В казанку або каструлі з товстим дном розігріти олію, покласти відварені і нарізані шматочками яловичі нирки і на середньому вогні почати обсмажувати.

Крок 2. Цибулю очистити і крупно нарізати.

Крок 3. В окремій піалі змішати зазначені в рецепті спеції, набір яких можна змінити по своєму смаку.

Крок 4. Обсмажені нирки посипати сумішшю спецій і додати до них нарізку лука.

Крок 5. Обсмажити цибулю до прозорості. Потім вогонь зробити мінімальним, казан прикрити кришкою і готувати нирки з цибулею протягом 25 хвилин.

Крок 6. До кінця гасіння до нирок додати сметану, все перемішати, тушкувати страву ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

Крок 7. Приготовлені яловичі нирки тушковані в сметані з цибулею сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!