Нирки яловичі – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нирки яловичі з картоплею

Нирки яловичі з картоплею є російським варіантом рагу з м’яса і картоплі. Блюдо відрізняє оригінальний смак і ситність, тільки треба правильно підготувати яловичі нирки. У цьому рецепті запечемо нирки в горщиках, але можна і просто згасити їх з картоплею на плиті. Пікантні нотки доповнимо солоним огірком, лавровим листом і запашним перцем.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Нирки яловичі – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ріпа – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Солоний огірок – 3 шт.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове топлене – 2 ст. л.
  • Бульйон – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. З яловичих нирок видаліть зовнішню плівку, розріжте їх навпіл і промийте під проточною водою.

Крок 2. Перекладіть нирки в окремий посуд і на 4-5 годин залийте холодною водою. За цей час воду кілька разів змініть.

Крок 3. Потім у нирок видаліть внутрішній жир з сечоводами, наріжте нирки скибочками, перекладіть в каструлю, залийте чистою водою і поставте варитися.

Крок 4. Після закипання воду злийте, залийте наступною порцією чистої води і знову доведіть до кипіння. Це потрібно зробити двічі. Поваріть нирки протягом півгодини.

Крок 5. Відварені нирки промийте востаннє на друшляку під проточною водою.

Крок 6. Овочі, згідно з рецептом, почистіть, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Крок 7. У сковорідці на розігрітому маслі обсмажте до м’якості нарізку цибулі з морквою, картоплею і ріпою.

Крок 8. Відварені нирки наріжте маленькими шматочками.

Крок 9. До обсмаженою овочам в сковороду покладіть нарізані нирки, додайте змішану з томатним соусом сметану, нарізаний кубиками солоний огірок, подрібнений часник і насипте спеції. Ці інгредієнти добре перемішайте і вимкніть вогонь.

Крок 10. Потім нирки з овочами розкладіть по глиняним горщикам або в один великий, і залийте будь бульйоном.

Крок 11. Увімкніть Духовку на 180°С. Запікайте блюдо протягом 25-30 хвилин.

Крок 12. Приготовлені яловичі нирки з картоплею перекладіть на велике блюдо і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!