Нирки яловичі з картоплею
Нирки яловичі з картоплею є російським варіантом рагу з м’яса і картоплі. Блюдо відрізняє оригінальний смак і ситність, тільки треба правильно підготувати яловичі нирки. У цьому рецепті запечемо нирки в горщиках, але можна і просто згасити їх з картоплею на плиті. Пікантні нотки доповнимо солоним огірком, лавровим листом і запашним перцем.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Нирки яловичі – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Ріпа – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубки.
- Солоний огірок – 3 шт.
- Лавровий лист – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове топлене – 2 ст. л.
- Бульйон – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. З яловичих нирок видаліть зовнішню плівку, розріжте їх навпіл і промийте під проточною водою.
Крок 2. Перекладіть нирки в окремий посуд і на 4-5 годин залийте холодною водою. За цей час воду кілька разів змініть.
Крок 3. Потім у нирок видаліть внутрішній жир з сечоводами, наріжте нирки скибочками, перекладіть в каструлю, залийте чистою водою і поставте варитися.
Крок 4. Після закипання воду злийте, залийте наступною порцією чистої води і знову доведіть до кипіння. Це потрібно зробити двічі. Поваріть нирки протягом півгодини.
Крок 5. Відварені нирки промийте востаннє на друшляку під проточною водою.
Крок 6. Овочі, згідно з рецептом, почистіть, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми.
Крок 7. У сковорідці на розігрітому маслі обсмажте до м’якості нарізку цибулі з морквою, картоплею і ріпою.
Крок 8. Відварені нирки наріжте маленькими шматочками.
Крок 9. До обсмаженою овочам в сковороду покладіть нарізані нирки, додайте змішану з томатним соусом сметану, нарізаний кубиками солоний огірок, подрібнений часник і насипте спеції. Ці інгредієнти добре перемішайте і вимкніть вогонь.
Крок 10. Потім нирки з овочами розкладіть по глиняним горщикам або в один великий, і залийте будь бульйоном.
Крок 11. Увімкніть Духовку на 180°С. Запікайте блюдо протягом 25-30 хвилин.
Крок 12. Приготовлені яловичі нирки з картоплею перекладіть на велике блюдо і сервіруйте до столу. Приємного апетиту!