Засолювання огірків холодним способом без оцту
Засолювання огірків холодним способом без оцту – це проста і смачна заготівля, у процесі якої вам не доведеться нічого стерилізувати, обливати або кип’ятити, а це не може не радувати, погодьтеся. Така закуска володіє неперевершеними смаковими характеристиками і дуже щільною текстурою.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Огірки – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Листя смородини – 7 шт.
- Листя вишні – 7 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті огірки поміщаємо в широкий таз і заливаємо холодною водою на 4-5 годин, робити це краще заздалегідь.
Крок 2. Далі виливаємо воду і зрізаємо «попки».
Крок 3. Паралельно очищаємо часник і ретельно промиваємо зелень.
Крок 4. В чисті банки викладаємо спеції.
Крок 5. Чергуючи овочі з кропом, заповнюємо банки.
Крок 6. Зверху поміщаємо залишилися листочки.
Крок 7. В окремій тарілці змішуємо сіль і воду, наполягаємо 5 хвилин і виливаємо в банку.
Крок 8. Занурюємо кришки в окріп і моментально закорковуємо заготовки. На 30 днів забирає в місце зберігання, а після насолоджуємося неповторним смаком. Приємного апетиту!