Огірки без оцту на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Засолювання огірків холодним способом без оцту

Засолювання огірків холодним способом без оцту – це проста і смачна заготівля, у процесі якої вам не доведеться нічого стерилізувати, обливати або кип’ятити, а це не може не радувати, погодьтеся. Така закуска володіє неперевершеними смаковими характеристиками і дуже щільною текстурою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

На 3-х літрову банку:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя смородини – 7 шт.
  • Листя вишні – 7 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті огірки поміщаємо в широкий таз і заливаємо холодною водою на 4-5 годин, робити це краще заздалегідь.

Крок 2. Далі виливаємо воду і зрізаємо «попки».

Крок 3. Паралельно очищаємо часник і ретельно промиваємо зелень.

Крок 4. В чисті банки викладаємо спеції.

Крок 5. Чергуючи овочі з кропом, заповнюємо банки.

Крок 6. Зверху поміщаємо залишилися листочки.

Крок 7. В окремій тарілці змішуємо сіль і воду, наполягаємо 5 хвилин і виливаємо в банку.

Крок 8. Занурюємо кришки в окріп і моментально закорковуємо заготовки. На 30 днів забирає в місце зберігання, а після насолоджуємося неповторним смаком. Приємного апетиту!