Огірки гарячим способом на зиму – 5 рецептів засолювання огірків з покроковими фото

Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму

Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 7,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 5 кг
  • Часник – 3 головки.
  • Насіння гірчиці – 7 ч. л.
  • Кріп – 3 пучка.
  • Лист хрону – 3 пучка.
  • Вода – 2 л
  • Оцет столовий 9% – 400 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 12 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки під водою. Якщо хочете, щоб вони вийшли більш хрусткими, можете вимочити їх у холодній воді.

Крок 2. Промиваємо зелень зі списку. Очищаємо часник і підготуємо зерна гірчиці.

Крок 3. Банки промиваємо, стерилізуємо. Укладаємо в них зелень, зубчики часнику і насіння гірчиці.

Крок 4. Щільно укладаємо огірки в банки з гірчицею і спеціями.

Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з оцтом, сіллю і цукром. Заливаємо цим огірки.

Крок 6. Наповнені банки ставимо у велику каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо заготівлі 6 хвилин після закипання води. Після їх закатуємо ключем і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.