Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму
Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 7,5 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 5 кг
- Часник – 3 головки.
- Насіння гірчиці – 7 ч. л.
- Кріп – 3 пучка.
- Лист хрону – 3 пучка.
- Вода – 2 л
- Оцет столовий 9% – 400 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 12 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки під водою. Якщо хочете, щоб вони вийшли більш хрусткими, можете вимочити їх у холодній воді.
Крок 2. Промиваємо зелень зі списку. Очищаємо часник і підготуємо зерна гірчиці.
Крок 3. Банки промиваємо, стерилізуємо. Укладаємо в них зелень, зубчики часнику і насіння гірчиці.
Крок 4. Щільно укладаємо огірки в банки з гірчицею і спеціями.
Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з оцтом, сіллю і цукром. Заливаємо цим огірки.
Крок 6. Наповнені банки ставимо у велику каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо заготівлі 6 хвилин після закипання води. Після їх закатуємо ключем і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Огірки з гірчицею гарячим способом на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.