Хрусткі мариновані огірки на зиму
Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 8 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 3 гілки.
- Насіння кропу – 1 щіпка.
- Вода – 1 л
- Сіль – 5 ч. л.
- Цукор – 4 ч. л.
- Оцет 9% – 60 мл
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочити їх у крижаній воді протягом 30 хвилин.
Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти (кількість вказано на одну літрову банку). В стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.
Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюють 10 хвилин.
Крок 4. Для маринаду в каструлю кладемо сіль, цукор та кухонна 9-процентний оцет.
Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.
Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.