Огірки Пальчики оближеш на зиму – 10 рецептів заготовок з покроковими фото

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої підбірки з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Насіння кропу – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Цукор – 4 ч. л.
  • Оцет 9% – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочити їх у крижаній воді протягом 30 хвилин.

Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти (кількість вказано на одну літрову банку). В стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюють 10 хвилин.

Крок 4. Для маринаду в каструлю кладемо сіль, цукор та кухонна 9-процентний оцет.

Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.