Огірки по-фінськи на зиму – 5 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Різані огірки по-фінськи на зиму – найсмачніший рецепт

Різані огірки по-фінськи на зиму – це дуже проста і смачна заготовка, яка відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі і позбавить вас від необхідності купувати свіжі овочі в холодний період року, коли ціна досягає небес. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лист лавра – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для того щоб закуска була хрусткою, заливаємо плоди великою кількістю води і залишаємо на дві години, а в цей час стерилізуємо банки.

Крок 2. Зрізаємо хвостики з двох кінців, розрізаємо огірки на шайби, товщиною не більше трьох сантиметрів.

Крок 3. В ковшике кип’ятимо воду з додаванням лавра, солі, цукру і гірчиці, вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо огірочки в киплячу суміш і проварюємо близько 5 хвилин при помірному нагріванні.

Крок 5. Великою ложкою розподіляємо овочі по банкам і заливаємо розсолом.

Крок 6. Закочує банки і ставимо на кришки під ковдрою до повного охолодження.

Крок 7. Остиглі огірки прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!