Різані огірки по-фінськи на зиму – найсмачніший рецепт
Різані огірки по-фінськи на зиму – це дуже проста і смачна заготовка, яка відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі і позбавить вас від необхідності купувати свіжі овочі в холодний період року, коли ціна досягає небес. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 3 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг
- Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лист лавра – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для того щоб закуска була хрусткою, заливаємо плоди великою кількістю води і залишаємо на дві години, а в цей час стерилізуємо банки.
Крок 2. Зрізаємо хвостики з двох кінців, розрізаємо огірки на шайби, товщиною не більше трьох сантиметрів.
Крок 3. В ковшике кип’ятимо воду з додаванням лавра, солі, цукру і гірчиці, вливаємо оцет і перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо огірочки в киплячу суміш і проварюємо близько 5 хвилин при помірному нагріванні.
Крок 5. Великою ложкою розподіляємо овочі по банкам і заливаємо розсолом.
Крок 6. Закочує банки і ставимо на кришки під ковдрою до повного охолодження.
Крок 7. Остиглі огірки прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!