Огірки в гірчично-олійній заливці на зиму
Огірки в гірчично-олійній заливці на зиму володіють неймовірним ароматом, який зводить з розуму. Для приготування смачного салату використовуються як молоді, так і перестиглі плоди. На смак закуски розмір огірків ніяк не вплине. Соковитий яскравий салат чудово гармонує з різноманітними основними стравами.
Час готування – 6 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1/3 склянки
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – 12 шт.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідні інгредієнти у відповідності з граммовкой. Огірки залишаємо вимочуватися в крижаній воді. Двох годин буде достатньо.
Крок 2. Вимочені овочі прополіскуємо в проточній воді і нарізаємо смужками, відокремивши від кінчиків. Кладемо в таз.
Крок 3. Посипаємо сіллю і перцем. Висипаємо цукор і приправляємо порошком гірчиці. Насипаємо перець горошком.
Крок 4. Розмішавши, приправляємо подрібненим часником, додаємо рослинне масло і столовий оцет.
Крок 5. Розмішуємо і чекаємо 3-4 години до утворення соку. Не забуваємо перемішувати для рівномірного маринування.
Крок 6. Банки невеликого обсягу вимиваємо і відправляємо стерилізуватися. Повторюємо дії з металевими закрутками.
Крок 7. З допомогою воронки розподіляємо салат з чистим ємкостей. Придавлюємо і ущільнюємо. Заливаємо соком.
Крок 8. На дно жароміцної посуду кладемо рушник і розміщуємо заготовки, прикривши кришкою. Додаємо воду, щоб рідина прикривала плечі банок. Розмістивши на вогні, чекаємо закипання і стерилізуємо 10 хвилин.
Крок 9. Обережно виймаємо по одній заготовці.
Крок 10. Закатуємо закуску.
Крок 11. Перевертаємо на кришки.
Крок 12. Накриваємо махровим рушником.
Крок 13. Остиглу закуску зберігаємо в погребі.
Крок 14. Апетитну в міру пряну і пікантну закатку можна дегустувати після охолодження.
Крок 15. Закуску подають як на свята, так і звичайні дні. Приємного апетиту!












