Огірки в томатній заливці з гірчицею в банках
Для такої заготовки можна використовувати готову томатну пасту або свіжі помідори. Обидва варіанти виходять дуже смачними і пікантними, а скибочки огірків залишаються щільними і хрусткими.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 6-8 зуб.
- Насіння гірчиці – 10 гр.
- Паста томатна – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Цукор – 200 гр.
- Оцет 9 % – 200 мл
Процес приготування:
1. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
2. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.
3. У кожну банку покладіть однакову кількість кропу, часнику, насіння гірчиці і по одному лавровому листу.
4. Огірки помийте, наріжте четвертинками і розкладіть по банках.
5. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, викладіть томатну пасту, перемішайте. поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте оцет. Маринад готовий.
6. Гарячу томатну заливку влийте в банки, прикрийте їх кришками. Заготовки стерилізуйте в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.
7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, повністю остудіть, укривши ковдрою, і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!