Огірки в томатній заливці на зиму – 8 шалених рецептів в банках з покроковими фото

Огірки в томатній заливці з гірчицею в банках

Для такої заготовки можна використовувати готову томатну пасту або свіжі помідори. Обидва варіанти виходять дуже смачними і пікантними, а скибочки огірків залишаються щільними і хрусткими.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 6-8 зуб.
  • Насіння гірчиці – 10 гр.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9 % – 200 мл

Процес приготування:

1. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

2. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.

3. У кожну банку покладіть однакову кількість кропу, часнику, насіння гірчиці і по одному лавровому листу.

4. Огірки помийте, наріжте четвертинками і розкладіть по банках.

5. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, викладіть томатну пасту, перемішайте. поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте оцет. Маринад готовий.

6. Гарячу томатну заливку влийте в банки, прикрийте їх кришками. Заготовки стерилізуйте в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, повністю остудіть, укривши ковдрою, і поставте в прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!