Дуже смачні оладки на кислому молоці і дріжджах
Якщо раптом у вас скисло молоко – не поспішайте його викидати, а приготуйте дріжджові оладки на його основі. Таке блюдо чудово підходить для ситного і смачного сніданку або полуденку, а часу на його приготування потрібно зовсім небагато.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 200 мл
- Борошно – 170 гр.
- Цукор-пісок – 30-40 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Дріжджі свіжі – 15 гр.
- Вода – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для приготування оладок готуємо продукти, відміряємо потрібну кількість, а воду трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі.
2. Для приготування опари в глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, дріжджі, 1 столову ложку цукрового піску і борошна – розводимо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 7-10 хвилин.
3. Через 10 хвилин у дріжджовий розчин додаємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор, що залишився, ванілін за своїм смаком і кисле молоко.
4. Гарненько збиваємо суміш за допомогою віночка.
5. Потихеньку вводимо борошно і знову перемішуємо.
6. Тісто прикривають плівкою і даємо півгодини «відпочити» і «вирости».
7. Через 30 хвилин на поверхні тіста з’являються невеликі бульбашки, а обсяг збільшується в кілька разів.
8. Змоченою у воді ложкою, зверху набираємо тісто і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо під кришкою приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
9. Рум’яні оладки подаємо в гарячому або холодному вигляді, прикрасивши сметаною або джемом. Приємного апетиту!