Оладки на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачні оладки на кислому молоці і дріжджах

Якщо раптом у вас скисло молоко – не поспішайте його викидати, а приготуйте дріжджові оладки на його основі. Таке блюдо чудово підходить для ситного і смачного сніданку або полуденку, а часу на його приготування потрібно зовсім небагато.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 200 мл
  • Борошно – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 30-40 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для приготування оладок готуємо продукти, відміряємо потрібну кількість, а воду трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі.

2. Для приготування опари в глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, дріжджі, 1 столову ложку цукрового піску і борошна – розводимо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 7-10 хвилин.

3. Через 10 хвилин у дріжджовий розчин додаємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор, що залишився, ванілін за своїм смаком і кисле молоко.

4. Гарненько збиваємо суміш за допомогою віночка.

5. Потихеньку вводимо борошно і знову перемішуємо.

6. Тісто прикривають плівкою і даємо півгодини «відпочити» і «вирости».

7. Через 30 хвилин на поверхні тіста з’являються невеликі бульбашки, а обсяг збільшується в кілька разів.

8. Змоченою у воді ложкою, зверху набираємо тісто і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо під кришкою приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

9. Рум’яні оладки подаємо в гарячому або холодному вигляді, прикрасивши сметаною або джемом. Приємного апетиту!