Оладки на кислому молоці – 7 рецептів пишних оладок з покроковими фото

і ніжні Пишні оладки на кислому молоці і дріжджах

Щоб оладки на кислому молоці вийшли пишними і повітряними, приготуйте їх з додаванням дріжджів. Використовуйте простий покроковий рецепт для швидкого перекусу або домашнього сніданку.

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко кисле – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Трохи нагріваємо воду. Додаємо сюди сухі дріжджі і половину чайної ложки цукру. Вимішуємо і залишаємо в теплі на 30 хвилин.

2. У глибоку миску відправляємо просіяне борошно, доповнюємо її сіллю, яйцями, кислим молоком і цукром. Вимішуємо до зникнення грудочок.

3. Переливаємо в заготовку розчинені дріжджі, розмішуємо до однорідної суміші і залишаємо на годину в теплому місці під рушником.

4. Коли тісто підійде, прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди борошняну масу з допомогою ложки. Обсмажуємо продукт з обох боків до рум’янцю.

5. Пишні домашні оладки на кислому молоці і дріжджах готові. Можна пробувати!