і ніжні Пишні оладки на кислому молоці і дріжджах
Щоб оладки на кислому молоці вийшли пишними і повітряними, приготуйте їх з додаванням дріжджів. Використовуйте простий покроковий рецепт для швидкого перекусу або домашнього сніданку.
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко кисле – 500 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Трохи нагріваємо воду. Додаємо сюди сухі дріжджі і половину чайної ложки цукру. Вимішуємо і залишаємо в теплі на 30 хвилин.
2. У глибоку миску відправляємо просіяне борошно, доповнюємо її сіллю, яйцями, кислим молоком і цукром. Вимішуємо до зникнення грудочок.
3. Переливаємо в заготовку розчинені дріжджі, розмішуємо до однорідної суміші і залишаємо на годину в теплому місці під рушником.
4. Коли тісто підійде, прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди борошняну масу з допомогою ложки. Обсмажуємо продукт з обох боків до рум’янцю.
5. Пишні домашні оладки на кислому молоці і дріжджах готові. Можна пробувати!