Оладки з кабачків – апетитне частування для всієї родини. Таке блюдо можна подавати просто так або разом зі сметаною. Відмінне рішення для сніданку або швидкого перекусу. До того ж, овочеві оладки виходять низькокалорійними. Для приготування використовуйте прості рецепти з нашої кулінарної збірки з покроковим описом процесу.
Дуже смачні оладки з кабачків на сковороді — класичний рецепт
Ніжні кабачкові оладки завжди асоціюються з літнім сезоном. Спробуйте приготувати овочеве блюдо з ідеального класичним рецептом. Такі оладки ідеальні для сніданку та перекусу!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти на
6 порц.
- Кабачок 600 гр.
- Борошно 150 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Сода харчова ½ ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 100 гр.
Процес приготування:
- Оладки з кабачків на сковороді приготувати дуже просто. Промиваємо овочі, очищаємо від шкірки. Потім пропускаємо кабачки через середню терку. Отриманої кашки даємо настоятися, потім зливаємо сік, що утворився.
- До підготовленим кабачків додаємо сіль, чорний мелений перець, подрібнюємо зубчики часнику. Перемішуємо. В інгредієнтах вже вказано приблизний вага тертого і віджатого від соку кабачка. Просіваємо борошно з содою до кабачків. Акуратно замішуємо.
- Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо гострим ножем.
- Порізану цибулину, додаємо до кабачковому тесту. Сюди ж розбиваємо яйця і все ретельно перемішуємо до однорідності.
- розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Сюди викладаємо тісто для кабачкового оладок. Обсмажуємо до рум’янцю з кожної сторони. Приблизно, на це піде 7-10 хвилин.
- Готові кабачкові оладки за класичним рецептом подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пісні кабачкові оладки
Пісні оладки з кабачків прості в приготуванні. Легке блюдо виходить ароматним і апетитним, його можна подавати на сніданок або в якості перекусу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Свіжі кабачки ретельно промиваємо під холодною водою, зрізаємо хвостики.
2. Очищаємо від шкірки. Якщо овочі молоді, то від насіння можна не позбуватися.
3. Пропускаємо підготовлені кабачки через крупну тертку. Отриману масу злегка віджимаємо і зливаємо зайву рідину.
4. Засипаємо кабачки терті борошном, додаємо сіль і перець за смаком. Масу ретельно перемішуємо.
5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Акуратно викладаємо овочеве тісто у формі невеликих оладок.
6. Обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін. На це знадобиться 3-5 хвилин.
7. Готові кабачки викладаємо на тарілку і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Простий рецепт приготування кабачкового оладок з сиром
Овочеві оладки – простий і смачний варіант для вашого перекусу. Блюдо з кабачків з додаванням сиру заграє новими фарбами і вразить вас своїм оригінальним смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Кабачок очищаємо від шкірки, при необхідності, видаляємо насіння. Потім натираємо плід на крупну тертку.
2. Отриману кабачкову масу залишаємо в тарілці на кілька хвилин, щоб виділився сік, який необхідно акуратно злити.
3. Через дрібну тертку пропускаємо твердий сир.
4. В окремому посуді збиваємо яйця з меленим перцем. Просіваємо сюди борошно і перемішуємо до однорідності.
5. З’єднуємо збиті яйця з борошном і тертий сир.
6. Перемішуємо отриману рідку масу.
7. В кабачки терті додаємо сіль і перемішуємо.
8. Формуємо овочеві оладки і кладемо їх в суміш з яєць, борошна і сиру. Акуратно обвалюємо.
9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо оладки.
10. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Приблизно по 2-3 хвилини на кожну.
11. Кабачкові оладки з сиром готові. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
ПП кабачкові оладки без додавання борошна
Легке і ситне блюдо правильного харчування можна приготувати з кабачків. Корисні овочеві оладки без борошна послужать ситним перекусом. Вас приємно здивує простота і швидкість приготування.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо основний інгредієнт: промиємо і очистимо кабачок від шкірки. Потім натираємо овоч на крупній тертці, віджимаємо від соку і викладаємо в глибоку тарілку. Морква також очищаємо і натираємо, петрушку і часник подрібнюємо.
2. Всі овочі з’єднуємо з кабачком, додаємо крохмаль, додаємо сіль і спеції за смаком, потім перемішуємо до однорідності. З овочевого тіста формуємо оладки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді. На кожну сторону знадобиться приблизно 2-3 хвилини. Готуємо до рум’янцю.
3. Гарячі оладки правильного харчування розкладаємо по тарілках. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачні кабачкові оладки на кефірі
Для легкого і апетитного сніданку можна приготувати кабачкові оладки на кефірі. Літнє блюдо виходить корисним і дуже швидким у приготуванні.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Кефір – 100 мл
- Сода – 1 щіпка.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо і кабачок очищаємо, натираємо його на крупній тертці. Отриману масу віджимаємо від соку. Потім у підготовлені кабачки додаємо подрібнені зубчики часнику, кефір, сіль і борошно з содою. Ретельно перемішуємо тісто до однорідності.
2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо кабачкове тісто у формі оладок. Обсмажуємо з кожного боку за 2-3 хвилини до рум’янцю. Оладки намагаємося робити тонкими, щоб тісто як можна краще просмажене.
3. Викладаємо готові кабачки на кефірі в порційні тарілки. Можна доповнити сметаною і подавати до столу. Приємного апетиту!
Оладки з кабачків з сиром і часником
Кабачкові оладки стануть ще більш ароматними з додаванням часнику, а сир зробить страву по-справжньому ситним. Об’єднайте всі ці інгредієнти для ідеального швидкого перекусу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сир твердий – 50 гр.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Готуємо кабачок: миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертку. Віджимаємо сік, а в кашку додаємо подрібнений часник, тертий твердий сир, яйце, манну крупу і сіль. Ретельно перемішуємо тісто до однорідності.
2. Розігріваємо Сковороду з рослинним маслом. Викладаємо оладки і обсмажуємо на помірному вогні до рум’янцю. Стежимо, щоб сир не підгорав, тому на кожну сторону виділяємо не більше двох хвилин.
3. Гарячі кабачкові оладки з сиром і часником можна розкладати по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!
Оладки з кабачків, запечені в духовці
Кабачкові оладки можна не тільки посмажити на сковороді, але і запекти в духовці. Так закуска виходить більш соковитою і ніжною. Спробуйте блюдо для вашого сімейного столу.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Молоко – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки пропускаємо через крупну тертку і віджимаємо від зайвої вологи. Ріпчасту цибулю подрібнюємо, для зручності можна також натерти на тертку. З’єднуємо овочі і додаємо до них яйце, борошно, молоко, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо до отримання однорідного тіста.
2. Деко застеляємо пергаментом. На нього викладаємо акуратно сформовані оладки. Не забувайте зберігати відстань між ними. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Відправляємо туди страву і випікаємо 15-20 хвилин.
3. Дістаємо кабачки з духовки, даємо їм трохи охолонути і розкладаємо по тарілках. До овочевого страви можна подати соус. Приємного апетиту!
Кабачкові оладки без яєць
Оладки з кабачків без використання яєць підходять для пісної і веганскої кухні, що робить страву ще більш практичним. Ідеальний ситний перекус, який не забере багато часу на приготування.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Борошно – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Натираємо на крупній тертці заздалегідь вимитий і очищений кабачок, віджимаємо сік і викладаємо отриманий інгредієнт у глибоку тарілку. Подрібнюємо часник і зелену цибулю, відправляємо їх до кабачка. Додаємо борошно, розпушувач, сіль, спеції і чорний мелений перець. Ретельно замішуємо тесті.
2. Розігріваємо сковороду. Вливаємо олію і викладаємо до нього кабачкові оладки. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки, по 3 хвилини на кожну сторону.
3. Готові кабачкові оладки можна викладати в порційні тарілки і подавати до столу. Приємного апетиту!
Деруни з кабачків і картоплі, смажені на сковороді
Кабачок і картоплю відмінно поєднуються разом. З овочів виходять ситні і пишні оладки, які можна приготувати до сніданку. Рецепт максимально простий і не займе багато часу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 4
Склад:
- Кабачок – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Кефір – 100 мл
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Кабачок миємо під холодною водою, очищаємо його від насіння і шкірки.
2. В окремо мисці збиваємо яйце з сіллю.
3. До яєчної маси вливаємо кефір. Перемішуємо.
4. Просіваємо борошно і продовжуємо збивати до однорідного рідкого стану.
5. Подрібнюємо кабачок. Це можна зробити за допомогою блендера або терки.
6. Викладаємо кабачкову кашку на сито і віджимаємо, зливаючи зайву рідину.
7. Кабачкову масу викладаємо в рідке тісто.
8. Очищаємо картоплю від шкірки і подрібнюємо його так само, як і попередній овоч.
9. Очищаємо цибулю, свіжу петрушку промиваємо. Подрібнюємо інгредієнти.
10. У загальну масу викладаємо картоплю, цибулю і зелень.
11. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
12. Розігріваємо сковороду, поливаємо її рослинним маслом і викладаємо овочеві оладки.
13. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків кілька хвилин.
14. Готові кабачкові оладки з картоплею подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Дієтичне оладки з кабачків з рисовим борошном
Кабачок – ідеальний продукт для дієтичної кухні. Спробуйте низькокалорійні, але ситні оладки для вашого корисного перекусу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 7 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно рисова – 100 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Рукола – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на тертку. Вичавлюємо з отриманої маси сік і перекладаємо її в зручну тарілку для приготування тіста.
2. Додаємо до кабачків сіль, чорний мелений перець, куряче яйце і продавлений часник. Перемішуємо.
3. До інгредієнтів всипаємо просіяне рисову муку. Замішуємо тісто.
4. Подрібнюємо рукколу і додаємо її до кабачковому тесту. Знову перемішуємо.
5. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо оладки з обох боків до рум’янцю. Готово!
6. Дієтичні кабачкові оладки можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!