Оладки з яблуками – 10 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Простий і смачний рецепт оладок на сметані з яблуками

Готуємо швидкий і смачний сніданок, який припаде до душі всій вашій родині, починаючи з найменших. Ніжне повітряне тісто з добавкою у вигляді яблук, утворюють приголомшливе поєднання компонентів, які дуже вдало компанують зі сметаною і ягідними джемами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сметана 15% — 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді змішуємо сметану, яйце, сіль, соду і цукровий пісок.

2. В отриману масу додаємо натерте яблуко і пів чайної ложки меленої кориці.

3. Поступово вводимо борошно і вимішуємо густе тягуче тісто. У разі якщо тісто буде мати рідку консистенцію – підсипаємо ще трохи борошна.

4. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і за допомогою столової ложки викладаємо тісто, формуючи оладки.

5. Обсмажуємо на помірному вогні з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

6. За бажанням, поливаємо рідким медом і подаємо до столу. Приємного апетиту!