Простий і смачний рецепт оладок на сметані з яблуками
Готуємо швидкий і смачний сніданок, який припаде до душі всій вашій родині, починаючи з найменших. Ніжне повітряне тісто з добавкою у вигляді яблук, утворюють приголомшливе поєднання компонентів, які дуже вдало компанують зі сметаною і ягідними джемами.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сметана 15% — 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Борошно – 150 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді змішуємо сметану, яйце, сіль, соду і цукровий пісок.
2. В отриману масу додаємо натерте яблуко і пів чайної ложки меленої кориці.
3. Поступово вводимо борошно і вимішуємо густе тягуче тісто. У разі якщо тісто буде мати рідку консистенцію – підсипаємо ще трохи борошна.
4. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і за допомогою столової ложки викладаємо тісто, формуючи оладки.
5. Обсмажуємо на помірному вогні з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
6. За бажанням, поливаємо рідким медом і подаємо до столу. Приємного апетиту!