Омлет – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Швидкий омлет в мікрохвильовці

Швидкий омлет в мікрохвильовці, особливо для тих, хто не їсть варені або смажені яйця, буде у вас оптимальним варіантом сніданку, а смак його можна доповнити будь-якою начинкою. У цьому рецепті готуємо омлет на яйцях і воді, але можна і на молоці.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Вода/молоко – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Начинка будь – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Для омлету взяти неглибоку скляну миску і покласти в неї вершкове масло.

Крок 2. На максимальній потужності масло розтопити протягом 30-40 секунд і змастити краї посуду.

Крок 3. В окремий посуд розбити два яйця, налити воду/молоко, додати сіль із чорним перцем і добре перемішати віночком до однорідності.

Крок 4. Омлетну масу перелити в змазану вершковим олією миску і щільно прикрити шматком плівки або спеціальної для мікрохвильовки кришкою.

Крок 5. Запекти омлет на максимальній потужності печі протягом 1 хвилини. Через 30 секунд виделкою готові краю омлету змістити до центру.

Крок 6. Потім омлет дістати з мікрохвильовки, зняти плівку і на одну половину покласти будь-яку начинку, наприклад сир із зеленню.

Крок 7. Акуратно скласти омлет навпіл, щоб начинка була всередині.

Крок 8. Приготовлену в мікрохвильовці швидкий перекласти омлет на тарілку і відразу сервірувати до сніданку. Приємного апетиту!