Омлет з сиром – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Немає нічого смачнішого, ніж пишний і повітряний омлет, приготовлений своїми руками для всієї родини, а «приправивши» збиті яйця сиром, ковбаскою або шинкою, свіжими, соковитими помідорами та іншими сезонними овочами, ми отримаємо повноцінну страву, яке надає надовго відчуття насичення, завдяки збалансованості інгредієнтів. Готувати таке блюдо можна як на сковороді, так і за допомогою духової шафи – все залежить від бажаного результату і ваших уподобань.

Пишний омлет з сиром і помідорами на сковороді

Готуємо класичний сніданок, який напевно сподобається всім, хто тільки спробує його – ніжний омлет на вершковому маслі з додаванням свіжих томатом «черрі», натертого сиру і молока. Готується це блюдо досить просто і швидко, а подати його можна не гірше, ніж у дорогому ресторані!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Помідори черрі 15 шт.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сир 45 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний омлет з сиром на сковороді? Готуємо начинку: сир натираємо на дрібній або сирної тертці, а вимиті і обсушені томати, нарізаємо половинками або четвертинками.
  2. У глибоку ємність розбиваємо 4 яйця.
  3. Збиваємо за допомогою віночка або вилки, підсолюємо, вливаємо молоко і знову розмішуємо до однорідності.
  4. Сковорідку ставимо на помірний вогонь і розтоплюємо масло, після викладаємо нарізані помідори й тушкуємо протягом декількох хвилин.
  5. Заливаємо томати яєчною масою і злегка перемішуємо для рівномірної прожарювання.
  6. Закриваємо жароміцний посуд кришкою і смажимо 3-4 хвилини, після, підсипаємо подрібнену зелень і сир, зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати наша страва, поки не розплавиться сир. Коли омлет повністю схопиться – знімаємо з конфорки і звертаємо краю за типом конверта.
  7. Перекладаємо ароматне блюдо на плоску тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Омлет з сиром, ковбасою і помідорами на сковороді

Готуємо дуже барвиста і шалено смачний омлет з тих продуктів, які завжди бувають в холодильнику. Поєднання ніжною яєчної маси з помідорами, тягучим сиром і вашої улюбленої ковбасою – це прекрасна альтернатива для швидкого і ароматного сніданку.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Сир – 50-60 гр.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену ковбасу, вимиті помідори і сир нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 2. В окремому посуді збиваємо яйця з додаванням молока і солі.

Крок 3. Змішуємо яєчно-молочну суміш з нарізаними компонентами, приправляємо перцем по своєму смаку і гарненько перемішуємо.

Крок 4. У сковорідці розігріваємо пару ложок олії і виливаємо суміш ковбаси, сиру та яєць. Готуємо під кришкою на середньому вогні близько 7-10 хвилин.

Крок 5. Після зняття з плити, щедро посипаємо дрібно нашаткованої зеленню і перекладаємо на порційні тарілки.

Крок 6. Приємного апетиту!

Пишний омлет з сиром і молоком на сковороді

Коли немає часу на готування сніданку або вечері – змішуємо яйця з молоком, додаємо подрібнену ковбасу і сир – 20 хвилин ароматне і смачне блюдо вже на Вашому столі!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Ковбаса – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 180 мл
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд з високими бортами розбиваємо яйця, додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 2. Збиваємо приправлені яйця за допомогою міксера кілька хвилин і після вливаємо 180 мл свіжого молока – перемішуємо.

Крок 3. Ковбасу нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 4. Сир натираємо на дрібній або крупній тертці.

Крок 5. Розігріваємо олію в сковороді і виливаємо яєчну масу – смажимо на помірному вогні 2-3 хвилини після викладаємо до неї подрібнену ковбасу і посипаємо все сиром.

Крок 6. Готуємо під кришкою близько 10-15 хвилин на повільному вогні. Після зняття з плити, даємо настоятися ще кілька хвилин.

Крок 7. Омлет подаємо до столу відразу ж. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний омлет з сиром і шинкою?

Поєднання шинки і сиру – це безпрограшний варіант, який подобається всім в різних стравах: починаючи від бутербродів і закінчуючи начинкою піци. Але сьогодні Вашій увазі пропонується рецепт швидкого і нереально смачного омлету з цими компонентами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Шинка – 100 гр.
  • Томати – 100 гр.
  • Сир «бринза» — 50 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Спеції – 5 гр.
  • Масло рослинне – 15-20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Яйця розбиваємо в глибоку ємність і приправляємо їх сіллю, перцем і улюбленими спеціями.

Крок 2. Томати, сир і шинку нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.

Крок 3. Пересипаємо інгредієнти подрібнені до яєць і гарненько перемішуємо.

Крок 4. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і виливаємо яєчну суміш.

Крок 5. Тушкуємо омлет на мінімальному вогні під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 6. Ароматний і смачний сніданок подаємо до столу в поєднанні з чашкою міцної кави або чаю. Приємного апетиту!

Ніжний і легкий омлет з сиром і кабачком

Шалено легкий сніданок виходить, якщо змішати такі продукти, як курячі яйця, кабачок, моркву і трохи твердого сиру. Страва виходить не тільки смачним, але ще і дуже корисним!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Кабачок – 80 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Сир – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачок ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо і знімаємо шкірку за допомогою овочечистки, так само, при необхідності вирізаємо частину з насінням. М’якоть ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Очищену моркву нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і кабачок.

Крок 3. В окремому посуді змішуємо курячі яйця і молоко.

Крок 4. До яєчної маси підсипаємо трохи солі.

Крок 5. Шматочок твердого сиру натираємо на тертці.

Крок 6. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і засипаємо подрібнені овочі, обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 7. На кабачок з морквою виливаємо суміш з яєць і молока.

Крок 8. Зверху рівним шаром розподіляємо сир.

Крок 9. Тушкуємо омлет ще 5-7 хвилин на повільному вогні під кришкою.

Крок 10. Ніжний овочевий омлет перекладаємо на тарілку і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Дуже смачний омлет з сиром і грибами

Коли класична глазунья набридла – готуємо оригінальний і шалено смачний омлет з яєць і молока з додаванням твердого сиру і грибів. В таке блюдо чудово підійдуть звичайні печериці, а також будь-які лісові грибочки, особливо, гливи.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гриби – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 5-7 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з промивання грибів та їх нарізки.

Крок 2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і протягом хвилини обсмажуємо грибочки.

Крок 3. У чашу блендера відправляємо яйця, натертий сир, молоко, сіль і трохи чебрецю.

Крок 4. Перебиваємо всі компоненти до однорідності і заливаємо ними обсмажені гриби.

Крок 5. Доводимо масу до кипіння і після готуємо на мінімальному вогні під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 6. Після зняття з вогню тримаємо під кришкою ще пару хвилин і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!

Як смачно запекти омлет з сиром в духовці?

Омлет, запечений у духовій шафі, завжди виходить більш повітряним і набагато корисніше, ніж при смаженні на сковороді. А якщо до яєць з молоком або вершками додати солодкий перець, цибулю і сир, то страва миттєво заграє новими фарбами!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яйця – 8 шт.
  • Молоко/вершки – 100 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Шинка – 100 гр.
  • Перець болгарський – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо розігрівати духовку до температури 200 градусів і паралельно в глибоку миску розбиваємо майже десяток яєць.

Крок 2. До основного компоненту омлету підливаємо молоко або вершки, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і гарненько перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Цибулю і перець дрібно шаткуємо і відправляємо до яєчно-молочної масою.

Крок 4. Шинку нарізаємо соломкою або кубиками і засипаємо до інших складових страви.

Крок 5. Так само, не забуваємо додати натертий сир.

Крок 6. Форму для запікання з високими бортами промазуємо невеликою кількістю вершкового масла і виливаємо яєчну масу. Готуємо протягом 20 хвилин в розігрітій духовці.

Крок 7. За бажанням, прикрашаємо свіжою зеленню перед подачею. Приємного апетиту!

Омлет з сиром, ковбасою і помідорами в духовці

Лише раз, спробувавши запекти омлет в духовці, а не посмажити – ви будете так робити завжди! Адже при такому способі термічної обробки, яєчна маса максимально піднімається і залишається дуже соковитою, особливо, при додаванні свіжих томатів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 6 шт.
  • Томати «черрі» — 6 шт.
  • Сосиски – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокий посуд розбиваємо 6 яєць і змащуємо невеликі керамічні форми вершковим маслом.

Крок 2. В яєчну масу вливаємо молоко, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і часником, пропущеним через прес. 50 грам твердого сиру натираємо на тертці, а м’ясний компонент нарізаємо кружечками.

Крок 3. Формочки заповнюємо масою з яєць і молока на 2/3, а також додаємо половинки помідорів, сир і сосиски. Зверху за бажанням, можна посипати свіжої або сушеної зеленню.

Крок 4. Запікаємо порційний омлет близько півгодини в духовій шафі при температурі 180 градусів.


Крок 5. Через 30 хвилин акуратно виймаємо страва з форм і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт омлету в лаваші з сиром

Мало хто знає, що використовувати звичайний лаваш можна не тільки для приготування шаурми і рулетів з різними начинками, сьогодні ми поговоримо про звичайному сирному омлеті, але готувати ми його будемо не зовсім звичайним способом.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Лаваш – 1 аркуш.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій всі необхідні продукти викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Яйця розбиваємо в тарілку з високими бортиками і збиваємо за допомогою віночка або виделки.

Крок 3. В ту ж посуд вливаємо 50 мілілітрів молока.

Крок 4. Приправляємо яєчну масу сіллю і чорним перцем – знову розмішуємо.

Крок 5. Пласт лаваш ріжемо ножицями на шматочки невеликого розміру і занурюємо їх у молочно-яєчну суміш.

Крок 6. Залишаємо для просочення на кілька хвилин.

Крок 7. У сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і виливаємо основу майбутнього омлету.

Крок 8. Сир натираємо на середній або великій тертці.

Крок 9. І посипаємо їм верхівку страви.

Крок 10. Тушкуємо ще близько 5 хвилин на помірному вогні і знімаємо з конфорки.

Крок 11. Поділяємо на порційні шматочки, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, при бажанні – прикрашаємо мелконашинкованной зеленню. Приємного апетиту!

Повітряний омлет з сиром і шпинатом

Маючи під рукою такі прості інгредієнти, як молоко і яйця, можна з легкістю приготувати корисний сніданок – омлет. А якщо його ще й доповнити жменею замороженого шпинату і невеликою кількістю твердого сиру, то вийде ще і неймовірно ароматно і смачно.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 60 мл
  • Шпинат – 100 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо всі компоненти, перелічені в списку інгредієнтів.

Крок 2. У сотейнику або сковороді з товстим дном топимо масло і припускаємо жменю замороженого шпинату.

Крок 3. Як тільки надлишки рідини выпарятся із зелені – посипаємо сіллю і травами по своєму смаку.

Крок 4. Сир подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 5. В окремій піалі збиваємо яйця з невеликим додаванням молока.

Крок 6. Отриману масу виливаємо поверх шпинату і посипаємо натертим сиром.

Крок 7. Тушкуємо страву близько 10 хвилин на мінімальному вогні під кришкою. Приємного апетиту!