Осетинський пиріг з картоплею і сиром

Осетинський пиріг з картоплею і сиром – це яскраве і апетитне частування, яке нікого не залишить байдужим. Ситна випічка з начинкою підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Для приготування використовуйте нашу кулінарну збірку з п’яти рецептів в духовці з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і здивуйте гостей!

Осетинський пиріг з картоплею і сиром в духовці

Осетинський пиріг з картоплею і сиром в духовці – це ситне і цікаве на смак блюдо для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду, святкового столу. Для приготування традиційного осетинського пирога з начинкою, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 250 гр.
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Картопля 300 гр.
  • Осетинський Сир 200 гр.
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти для тіста. Замішуємо борошно з сухими дріжджами, сіллю і теплим молоком. Обмазуємо ком рослинною олією і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
  2. Також підготуємо продукти для начинки.
  3. Очищаємо картоплю відварюємо до м’якості і розминаємо в пюре. Також розминаємо осетинський сир.
  4. Перемішуємо картопляне пюре з сиром.
  5. Готове тісто розділяємо на кілька однакових за розміром кульок.
  6. Кожна куля розгортаємо в тонкий пласт. Викладаємо по центру начинку з картопляного пюре і сиру.
  7. Краї тіста збираємо до центру.
  8. Щільно закриваємо начинку тістом. Формуємо акуратні мішечки.
  9. Заготовки акуратно розгортаємо в коржі. По центру робимо дірочки, з яких буде виходити пар.
  10. Випікаємо пироги близько 8-12 хвилин при температурі 200 градусів. Після їх кладемо один на одного, обмазуючи вершковим маслом.
  11. Осетинський пиріг з картоплею і сиром в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Осетинський пиріг на кефірі з картоплею і сиром

Осетинський пиріг на кефірі з картоплею і сиром – це яскраве і поживне частування для сімейного або святкового столу. Готова випічка вийде рум’яної зовні, соковитою всередині і неймовірно ароматною. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Картопля – 6 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло – для змазування пирога.

Процес приготування:

Крок 1. Нагріваємо кефір до температури 36-37 градусів і вливаємо його в глибоку миску. Додаємо в кефір сіль і цукор, перемішуємо.

Крок 2. Також додаємо в кефір сухі дріжджі.

Крок 3. Просіваємо борошно сюди і вливаємо олію.

Крок 4. Замішуємо однорідне м’яке тісто і прибираємо його в тепле місце на одну годину.

Крок 5. Для начинки, відварюємо картоплю розминаємо його в пюре, доповнюємо обсмаженою подрібненою цибулею і тертим сиром. Перемішуємо.

Крок 6. Тісто ділимо на три рівні частини і формуємо з них акуратні кульки.

Крок 7. Розкладаємо кожен кульку в коржик.

Крок 8. По центру кожної коржі кладемо начинку.

Крок 9. Закриваємо начинку краями тіста. Формуємо мішечки і після акуратно розгортаємо їх назад в коржі.

Крок 10. Коржі проколюємо виделкою по поверхні. Можна зробити це у вигляді візерунка.

Крок 11. Випікаємо коржі з начинкою в розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.

Крок 12. Складаємо готові пироги один на одного і обмазуємо їх вершковим маслом.

Крок 13. Осетинський пиріг на кефірі з картоплею і сиром готовий. Подавайте до столу!

Осетинський пиріг на дріжджовому тесті з сиром і картоплею

Осетинський пиріг на дріжджовому тесті з сиром і картоплею – це яскраве за смаком страва для всієї родини. Подавайте частування в гарячому або охолодженому вигляді до обіду або свята. Для приготування апетитного пирога використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 2 ч. л. без гірки.

Для начинки:

  • Картопля – 1 кг
  • Сир бринза – 0,5 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.

Додатково:

  • Масло – для змазування пирогів.
  • Борошно – для формування пирогів.

Процес приготування:

Крок 1. В зручну для замішування глибоку посуд просіваємо борошно. Також додаємо сухі швидкодіючі дріжджі.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість молока. Нагріваємо його до кімнатної температури. Розмішуємо тут сіль і цукор.

Крок 3. Вливаємо тепле молоко в суху суміш.

Крок 4. Перемішуємо вміст до утворення м’якої липкої маси. Вливаємо сюди рослинне масло і знову перемішуємо.

Крок 5. Закриваємо заготівлю кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на одну годину. Тісто має збільшитися вдвічі.

Крок 6. В цей час займемося начинкою. Картоплю очищаємо, промиваємо, розрізаємо на половинки або четвертинки. Відварюємо до готовності. Можна трохи посолити.

Крок 7. Із готової картоплі зливаємо рідину. Овоч доповнюємо вершковим маслом і розминаємо до стану пюре.

Крок 8. Відміряємо необхідні кусок бринзи. Натираємо на тертці сир.

Крок 9. Вмішуємо сир в картопляне пюре. З отриманої маси ліпимо три рівних кулі.

Крок 10. Через годину тісто обминаємо. Для цього перемішуємо його рукою по колу. Після знову закриваємо кришкою або плівкою і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин. Процедура з перемішуємо прибере вуглекислий газ, продукт вийде більш еластичним і однорідним.

Крок 11. Повністю готове тісто ділимо на три частини. З кожної формуємо щільний однорідний ком. Робимо це на робочій поверхні, добре обсипаної борошном.

Крок 12. Кожен ком тесту розгортаємо в коло. Кладемо на круги начинку з картопляного пюре і сиру.

Крок 13. Краї тіста піднімаємо і обхоплюємо ними всю начинку.

Крок 14. Формуємо мішечки з начинкою. Краї щільно з’єднуємо, щоб начинка не виглядала.

Крок 15. Перевертаємо заготовки швом вниз і придавлюємо їх руками.

Крок 16. Продовжуємо придавлювати заготовки руками, поки не отримаємо акуратні коржі.

Крок 17. По центру коржів робимо невеликий отвір для виходу пари. Перекладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 18. Пироги готові, коли вони придбають золотистий відтінок. Далі формуємо страву.

Крок 19. Складаємо гарячі пироги один на одного, добре промазуючи вершковим маслом.

Крок 20. Осетинський пиріг на дріжджовому тесті з сиром і картоплею готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Осетинський пиріг з м’ясом, картоплею і сиром

Осетинський пиріг на дріжджовому тесті з сиром, м’ясом та картоплею виходить дуже смачним, поживним і апетитним. Подавайте його до домашнього або святкового столу. Приготувати частування своїми руками нескладно. Для цього беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,6 кг
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,8 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Вода тепла – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто. Спочатку готуємо опару з теплого молока, дріжджів і цукру. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, після доповнюємо опару яйцем, сіллю, сметаною, кефіром. Перемішуємо і просіваємо борошно сюди. Замішуємо еластичне ком і залишаємо його в теплому місці на півтори години.

Крок 2. З’єднуємо м’ясний фарш з подрібненим обсмаженою на олії цибулею, теплою водою, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Відварну картоплю розминаємо до стану пюре. Додаємо сюди вершкове масло, тертий сир, сіль і перець. Також ретельно вимішуємо заготовку.

Крок 4. Готове тісто ділимо на дві рівні частини. Одну частину розгортаємо в коржик і доповнюємо м’ясною начинкою. З’єднуємо краї тіста, формуємо мішечок і розкачуємо його в коржик.

Крок 5. Також чинимо з другою частиною тіста, тільки наповнюємо його картопляної заготівлею.

Крок 6. По центру коржів робимо отвори для виходу пари. Випікаємо заготовки при температурі 180 градусів, спочатку 5 хвилин на нижній полиці, потім 20 хвилин на середній полиці. Кладемо один пиріг на інший і добре змащуємо їх вершковим маслом.

Крок 7. Осетинський пиріг на дріжджовому тесті з сиром і картоплею готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню

Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню – це апетитне і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Подавайте частування до обіднього або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – для обмазування пирога.

Для начинки:

  • картопляне Пюре – 200 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Для опари вимішуємо в теплій воді цукор, сухі дріжджі і столову ложку борошна. Залишаємо на кілька хвилин.

Крок 2. Відправляємо в опару сметану, сіль, рослинне масло і поступово просіваємо борошно (точна кількість регулюємо на око). Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його в тепле місце на 40-60 хвилин.

Крок 3. Для начинки з’єднуємо картопляне пюре і подрібнену зелень.

Крок 4. Натираємо сир на тертці і відправляємо його в начинку. Добре все перемішуємо.

Крок 5. Готове тісто розгортаємо в тонкий коло. Наповнюємо його начинкою і збираємо краї тіста, формуючи мішок. Після цього мішок розтягуємо руками в акуратну корж. По центру робимо отвір для виходу пари.

Крок 6. Випікаємо заготівлю 15 хвилин при температурі 220 градусів. Після обмазуємо його вершковим маслом.

Крок 7. Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!