Оссобуко по-міланськи
Оссобуко по-міланськи – це дивно поживне і апетитне блюдо для домашнього або святкового столу. Таке частування порадує насиченим смаком і яскравим ароматом. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Голяшка яловича – 2 стейка.
 - Букет гарни – 1 шт.
 - Цибуля-порей – 1 шт.
 - Вино біле – 250 мл
 - Бульйон яловичий – 1 л
 - Масло вершкове – 2 ст. л.
 - Масло оливкове – 2 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Часник – 1 зубчик
 - Цукор – 1 щіпка.
 
Для гремолати:
- Цедра лимона – 1 ст. л.
 - Часник – 2 зубчики.
 - Петрушка – 5 гр.
 
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Яловичі голяшки обсмажуємо в сковороді з оливковою і вершковим маслом. Готуємо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 3. Ріжемо кільцями цибулю-порей і подрібнюємо часник.
Крок 4. З сковороди прибираємо м’ясо і смажимо тут цибулю з часником. Готуємо близько 5-7 хвилин до м’якості.
Крок 5. Вливаємо біле вино (100 мл) і тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. М’ясо кладемо в сотейник або каструлю, доповнюємо цибулею з часником.
Крок 7. Підготуємо потрібну кількість бульйону.
Крок 8. Вливаємо бульйон в каструлю з вмістом.
Крок 9. Доливаємо залишилося вино. Додаємо цукор, сіль і чорний мелений перець. Тушкуємо на невеликому вогні близько 2-3 годин.
Крок 10. Для приправи гремолати перемішуємо цедру лимона, подрібнений часник і петрушку. Додаємо приправу в блюдо в кінці готування або перед подачею.
Крок 11. Оссобуко по-міланськи готово. Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу!












