Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю та помідорів – 6 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю та помідорів – це апетитна кулінарна ідея для домашнього столу. Соковита і яскрава частування послужить відмінним гарніром або самостійним блюдом. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю і помідорів на сковороді

Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю і помідорів на сковороді – це живильна й універсальна ідея для вашого столу. Ви можете подавати частування в якості гарніру до м’ясних або рибних страв або використовувати як самостійне блюдо. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю і помідорів готується дуже просто. Промиваємо баклажани і кабачки, ріжемо їх кубиками. Баклажани можна присипати сіллю, залишити на 15 хвилин, після цього промити водою. Це прибере гіркоту.
  2. болгарський перець Очищаємо від насіння і так само нарізаємо їх кубиками.
  3. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і дрібно ріжемо ножем.
  4. Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин на рослинній олії.
  5. Відправляємо сюди болгарський перець. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  6. Приєднуємо кабачки і баклажани. Смажимо на великому вогні ще 2-3 хвилини.
  7. Відправляємо сюди помідори. Тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин. За 5 хвилин до готовності, солимо і перчимо.
  8. Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, перцю і помідорів на сковороді готово. Доповнюйте ароматною зеленню і пригощайтеся!

Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, перцю та помідорів в духовці

Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, перцю та помідорів в духовці – це соковите, апетитне і смачне частування для вашого столу. Якщо хочете урізноманітнити звичне меню і приємно здивувати близьких, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори у власному соку – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування овочевого рагу з баклажанів, кабачка, перцю та помідорів в духовці.

Крок 2. Помідори у власному соку відправляємо в сотейник з двома ложками оливкової олії, сіллю, цукром і орегано. Можна використовувати і свіжі овочі. Їх попередньо потрібно обшпарити, очистити від шкірки і подрібнити.

Крок 3. Тушкуємо соус на невеликому вогні близько 10 хвилин.

Крок 4. Нарізаємо кубиками баклажани і викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 5. Сюди ж відправляємо кубики кабачка.

Крок 6. Викладаємо сюди дрібно нарізану цибулю і моркву.

Крок 7. Приєднуємо шматочки болгарського перцю.

Крок 8. Поливаємо овочі оливковою олією, солимо, перчимо й перемішуємо.

Крок 9. Запікаємо овочі протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Поливаємо продукти томатною сумішшю. Запікаємо ще 10 хвилин при такій же температурі.

Крок 11. Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, перцю та помідорів в духовці готово. Подавайте до столу, посипавши зеленню!

Рагу з кабачків, баклажанів, помідорів і болгарського перцю в мультиварці

Рагу з кабачків, баклажанів, помідорів і болгарського перцю в мультиварці нескладно приготувати в домашніх умовах. Проста у виконанні і смачне блюдо яскраво доповнить ваш стіл і різноманітить меню. Подавайте до обіду або в якості перекусу, а для приготування використовуйте покроковий рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Кабачок – 150 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник сушений – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ось рецепт приготування рагу з кабачків, баклажанів, помідорів і болгарського перцю в мультиварці. Почнемо з нарізки цибулі. нарізаємо його тонкими четвертинками.

Крок 2. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Вливаємо олію і смажимо на ньому 5 хвилин ріпчасту цибулю.

Крок 3. Болгарський перець подрібнюємо кубиками, моркву – кружальцями.

Крок 4. Морква і перець відправляємо до цибулі, перемішуємо.

Крок 5. Через дві хвилини відправляємо в чашу нарізаний кубиками кабачок.

Крок 6. Перемішуємо овочі.

Крок 7. Ріжемо невеликими кубиками баклажан.

Крок 8. Викладаємо його в чашу. Знову перемішуємо, солимо і посипаємо сушеним часником.

Крок 9. Заливаємо продукти водою і доповнюємо сумішшю з помідорів (їх попередньо очищаємо від шкірки і подрібнюємо). Готуємо в режимі «гасіння» 30 хвилин.

Крок 10. Рагу з кабачків, баклажанів, помідорів і болгарського перцю в мультиварці готово. Можна пробувати!

Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, картоплі, перцю і помідорів

Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, картоплі, перцю і помідорів – це поживна і яскрава ідея для вашого столу. Ви можете подавати частування в якості соковитого гарнір до м’ясних або рибних страв. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Кабачок – 400 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування овочевого рагу з кабачка, баклажанів, картоплі, перцю і помідорів першим ділом підготуємо баклажан. Очищаємо його, ріжемо кубиками, солимо, залишаємо на 10 хвилин і промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту.

Крок 2. Очищаємо картоплю й нарізаємо великими кубиками.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо на нього картоплю і баклажани.

Крок 4. Обсмажуємо на помірному вогні до рум’янцю.

Крок 5. Промиваємо болгарський перець і очищаємо від насіння. Ріжемо на частини.

Крок 6. Очищаємо від шкірки кабачок і також ріжемо його кубиками.

Крок 7. Відправляємо в сковороду кабачок і перець.

Крок 8. Перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.

Крок 9. Ділимо помідори на дрібні часточки.

Крок 10. Відправляємо їх в загальну масу. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 11. Зменшуємо вогонь, закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо до готовності всіх овочів.

Крок 12. В кінці додаємо подрібнену зелень.

Крок 13. Овочеве рагу з кабачка, баклажанів, картоплі, перцю і помідорів готово. Можна подавати до столу!

Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, капусти, перцю і помідорів

Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, капусти, перцю і помідорів виходить неймовірно соковитим і апетитним. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в якості поживного перекусу. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шаткуємо капусту для овочевого рагу з баклажанів, кабачка, капусти, перцю і помідорів. Солимо капусту і розминаємо руками для виділення соку. Обсмажуємо пару хвилин в сковороді з рослинним маслом.

Крок 2. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Відправляємо в сковороду і перемішуємо.

Крок 3. Невеликою соломкою подрібнюємо баклажан.

Крок 4. Так само чинимо з кабачком. Відправляємо обидва овоча в сковороду.

Крок 5. Подрібнюємо помідори і болгарський перець. Викладаємо в рагу, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 10 хвилин під кришкою.

Крок 6. За 5 хвилин до готовності додаємо півкільця цибулі, зелень, сіль і спеції.

Крок 7. Овочеве рагу з баклажанів, кабачка, капусти, перцю і помідорів готово. Діліть на порції і пригощайтеся!

Рагу з баклажанів, кабачків, перцю і помідорів з м’ясом

Рагу з баклажанів, кабачків, перцю і помідорів з м’ясом – це дуже смачне і поживне кулінарне рішення для вашого домашнього обіду. Нескладний у виконанні страва неодмінно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо рагу з баклажанів, кабачків, перцю і помідорів з м’ясом. Нарізаємо свинину брусками і обсмажуємо їх на рослинному маслі близько 7-10 хвилин на помірному вогні.

Крок 2. Тонкими напівкружечками нарізаємо кабачок і викладаємо його до м’яса.

Крок 3. Сюди ж відправляємо баклажани. Перемішуємо і продовжуємо обсмажувати все разом.

Крок 4. Викладаємо півкільця цибулі і терту на тертці моркву.

Крок 5. Потім відправляємо до них дрібно порізаний перець і часник, а також очищені від шкірки і подрібнені помідори.

Крок 6. Тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів близько 15-20 хвилин. В кінці додаємо сіль, мелений перець і подрібнену зелень.

Крок 7. Рагу з баклажанів, кабачків, перцю і помідорів з м’ясом готово. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!