Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею – 7 рецептів з покроковими фото

Овочеве рагу з куркою, кабачками, картоплею і капустою

Курка додає овочевого рагу ситності, а її наявність у страві дозволить пропонувати його в тому числі і запеклим м’ясоїдам. При цьому курятина зберігає дієтичні властивості рагу, оскільки є нежирним і корисним навіть при схудненні білком.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Кабачок – 400 гр.
  • М’ясо куряче – 450гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Капуста – 300 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – 80-100 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю нарізаємо так, щоб вийшли досить великі півкільця, моркву і перець подрібнюємо соломкою.

2. З помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і нарізаємо на дольки, капусту шаткуємо не занадто дрібними смужками.

3. М’якоть кабачків і картоплю нарізаємо рівними, досить великими кубиками.

4. Філе курки промиваємо, знімаємо шкіру і плівки, нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо з невеликою кількістю масла в глибокій сковороді, поки не підрум’яниться.

5. До курки викладаємо картоплю і готуємо разом приблизно 10 хвилин, потім додаємо всі інші овочі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою, включивши середній рівень нагріву, ще 10-15 хвилин.

6. За хвилину до закінчення приготування додаємо потрібну кількість солі і трав, дрібно нарізаний часник, перемішуємо і залишаємо насититися ароматами. Подаємо зі сметаною або домашнім майонезом. Насолоджуйтесь!