Овочеве рагу з куркою, кабачками, картоплею і капустою
Курка додає овочевого рагу ситності, а її наявність у страві дозволить пропонувати його в тому числі і запеклим м’ясоїдам. При цьому курятина зберігає дієтичні властивості рагу, оскільки є нежирним і корисним навіть при схудненні білком.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Кабачок – 400 гр.
- М’ясо куряче – 450гр.
- Картопля – 400 гр.
- Капуста – 300 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 80-100 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізаємо так, щоб вийшли досить великі півкільця, моркву і перець подрібнюємо соломкою.
2. З помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом, і нарізаємо на дольки, капусту шаткуємо не занадто дрібними смужками.
3. М’якоть кабачків і картоплю нарізаємо рівними, досить великими кубиками.
4. Філе курки промиваємо, знімаємо шкіру і плівки, нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м’ясо з невеликою кількістю масла в глибокій сковороді, поки не підрум’яниться.
5. До курки викладаємо картоплю і готуємо разом приблизно 10 хвилин, потім додаємо всі інші овочі, перемішуємо і тушкуємо під кришкою, включивши середній рівень нагріву, ще 10-15 хвилин.
6. За хвилину до закінчення приготування додаємо потрібну кількість солі і трав, дрібно нарізаний часник, перемішуємо і залишаємо насититися ароматами. Подаємо зі сметаною або домашнім майонезом. Насолоджуйтесь!