Соковите овочеве рагу з м’ясом і болгарським перцем
Щоб рагу вийшло ще більш насиченим і ароматним, свинину можна замаринувати в суміші перців мінімум за 1 годину до початку готування. Якщо свиняче м’ясо вам не за смаком, замініть його іншим.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- М’ясо свиняче – 400 гр.
- Баклажан – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Кабачок – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Досліджуємо шматок свинини на наявність плівок і жилок. Якщо такі є, обрізаємо їх. Промиваємо свинину з усіх сторін. Витираємо серветками або паперовими рушниками. Нарізаємо на шматки середнього розміру.
2. Знімаємо верхній шар моркви ножем. Промиваємо моркву і кабачок під струменем води. Злегка обтираем овочі. Прибираємо цибульне лушпиння. Нарізаємо моркву і кабачок кубиками, а цибулю – півкільцями.
3. Тепер черга баклажанів. Овоч промиваємо і обтираем рушником. Нарізаємо на кубики.
4. Обрізаємо шкірку з картоплі. Промиваємо картоплини і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Якщо нарізати інгредієнти занадто дрібно, рагу перетвориться на кашу.
5. Перець розрізаємо на дві рівні частини. Звільняємо кожну від насіння і білих плівок. Промиваємо водою обидві половинки. Нарізаємо кубиками такого ж розміру, як інші овочі.
6. Тепер нам необхідно включити плиту, щоб розігріти сковороду з маслом для смаження. Через пару хвилин, коли ємність розігріється, викладаємо м’ясо. Помішуємо його в процесі обжарювання, поки свинина не підрум’яниться.
7. Висипаємо цибулю. Обсмажуємо його разом з м’ясом до м’якості. Тепер черга томатної пасти і овочів. Всипаємо їх все, крім картоплі. Обсмажуємо близько 3 хвилин. Перемішуємо, солимо і перчимо. Посипаємо спеціями.
8. Висипаємо картоплю і заливаємо блюдо водою. Перемішуємо. Тушкуємо вміст сковороди до готовності картоплі.
9. Знімаємо з лушпиння часнику і промиваємо зелень. Часник пропускаємо через часникодавку. Додаємо в рагу спочатку часник. Тушкуємо близько хвилини. Зелень нарізаємо, висипаємо в ємність. Знімаємо сковороду з конфорки. Вимикаємо Плиту.
Приємного апетиту!