Овочеве рагу з мясом – 10 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування рагу з м’ясом і баклажанами

Особливістю даного рецепту є те, що інгредієнти викладаються шарами. Для приготування рагу не знадобиться велика кількість води – овочі і м’ясо тушкують у власному соку.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • М’ясо свиняче – 350 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю від лушпиння і плівок. Промиваємо баклажани, обтираем кухонним рушником. Нарізаємо цибулю півкільцями. Баклажани нарізаємо разом з шкіркою спочатку на кружечки, а потім – на невеликі кубики.

2. Очищаємо моркву і картоплю від шкірки. Ретельно промиваємо їх теплою водою разом з помідорами. Злегка обтираем інгредієнти. Нарізаємо моркву, помідори і картоплю невеликими шматочками.

3. Видаляємо шкірки і плівки зі свинячого м’яса. Промиваємо свинину і викладаємо на паперовий рушник. Воно вбере зайву рідину. Нарізаємо свинину на шматочки. Включаємо плиту і робимо великий вогонь. Ставимо на конфорку каструлю з маслом і розігріваємо. Через пару хвилин викладаємо м’ясо. Обсмажуємо його. Не забуваємо помішувати.

4. Через 5 хвилин м’ясо покриється рум’яною скоринкою. Викладаємо поверх свинини цибулю. Посипаємо половиною порції коріандру і чорного перцю. Перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо їх 3-4 хвилини. Викладаємо помідори та моркву. Їх також можна посипати коріандром і перцем.

5. Наступний шар – картопля. Викладаємо його поверх моркви і томатів. Знову посипаємо коріандром і перцем. Викладаємо останній шар – з баклажанів. На невеликому вогні тушкуємо рагу кілька хвилин, щоб овочі і м’ясо дали сік.

6. Заливаємо рагу водою до баклажанів і солимо блюдо. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 60 хвилин. Через годину овочі і м’ясо розм’якшаться. Вимикаємо плиту і залишаємо страву нудитися на 15 хвилин.

Приємного апетиту!