Смачне овочеве рагу з м’ясом, тушковану в каструлі
Коли необхідно приготувати обід або вечерю на швидку руку, замість свіжих овочів можна використовувати заморожені. У будь-якому випадку рагу вийде дуже смачним і ароматним.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 1 ч. 45 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- М’ясо свиняче – 350 гр.
- Картопля – 5 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Баклажан – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кабачок – 1-2 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани. Витираємо їх кухонним рушником. Нарізаємо великими кубиками. Висипаємо в глибоку миску. Солимо й залишаємо на час. Такі маніпуляції дозволять позбавити продукт від гіркоти.
2. Обрізаємо м’ясні жилки і плівки. Промиваємо свинину. Перед тим, як нарізати, варто витерти м’ясо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Подрібнюємо м’ясо на невеликі шматки.
3. Моркву і картоплю очищаємо від шкірки. Змиваємо бруд водою. Нарізаємо інгредієнти на кубики.
4. Позбавляємо цибуля від лушпиння, нарізаємо його шматочками такого ж розміру, як і інші інгредієнти. Промиваємо перець і обтираем рушником. Розрізаємо його на дві частини. Вирізаємо насіння і плівки ножем. Знову промиваємо обидві половинки перцю. Вмочуємо паперовим рушником. Нарізаємо перець на кубики. Подрібнюємо баклажани на більш дрібні шматочки.
5. Кабачки промиваємо, обтираем і звільняємо від шкірки. Нарізаємо їх на кубики.
6. В глибоку ємність, додаємо томатну пасту, гострий перець і сіль. Прибираємо часникову лушпиння і плівки. Нарізаємо часник як можна дрібніше. Висипаємо в миску з пастою. Вливаємо теплу воду. Перемішуємо.
7. Наливаємо на дно сковороди трохи олії. Розподіляємо його по всій поверхні і ставимо ємність на плиту. Необхідно, щоб вона розігрілася пару хвилин. Викладаємо м’ясо. Обсмажуємо його до появи рум’яності. Повторюємо процес з іншими інгредієнтами.
8. Обсмажені овочі і м’ясо перекладаємо в каструлю. Перемішуємо. Заливаємо їх соусом. Ставимо на плиту і робимо середній вогонь. Тушкуємо рагу з м’ясом до готовності близько години.
Приємного апетиту!