Паелья – національне іспанське блюдо, яке відрізняється яскравим смаком і неймовірними поживними властивостями. Найчастіше його готують з великою різноманітністю морепродуктів, але є й інші варіанти інгредієнтів. У ситне частування можна додати гриби, курку або овочі. Оцініть добірку їх 8 яскравих рецептів і вибирайте найбільш підходящий для себе.
Класична паелья з морепродуктів в домашніх умовах
Популярне іспанське блюдо – яскрава ідея для домашнього обіду або вечері. Готуйте паелью з різними морепродуктів і спеціями. Порадуйте своїх близьких поживним і ароматним частуванням.
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис білий 150 гр.
- Креветки Королівські 2 шт.
- Кальмари 100 гр.
- Мідії 4 шт.
- Каракатиця 100 гр.
- Цибуля-шалот 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Перець болгарський 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Петрушка за смаком
- Лимон ½ шт.
- Бульйон 1 склянка
- Шафран 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Олія оливкова 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати паелью за класичним рецептом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо під водою.
- Зелень, часник, цибуля-шалот і болгарський перець ножем нарізаємо невеликими шматочками.
- Помідор ріжемо на половинки і натираємо їх на тертці. Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу і настоюємо 5 хвилин.
- Креветки відварюємо. Акуратно витягаємо їх нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.
- Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та інші морепродукти. Смажимо їх 2-3 хвилини. Потім мідії на час, перекладаємо на тарілку.
- в сковороду викладаємо часник, цибуля і перець. Смажимо ще 2 хвилини.
- Викладаємо в сковороду рис і терті помідори. Заливаємо вміст шафраном з водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції. Готуємо 15 хвилин на слабкому вогні.
- Готову паелью прикрашаємо зеленню, мідіями і часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!
Як приготувати паелью з куркою і овочами?
Знамениту паелью можна готувати не тільки з морепродуктів. Оцініть не менш смачний і поживний варіант з куркою і овочами. Гаряче блюдо відмінно підійде для обіду або вечері на двох.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Рис – 100 гр.
- Стегно куряче – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо часник, цибуля-шалот і петрушку. Розминаємо спеції в ступці.
2. Куряче стегно нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на рослинній олії до рум’янцю.
3. Висипаємо до м’яса рис і прожарюємо його 3 хвилини.
4. Далі додаємо зелень з овочами.
5. Солимо інгредієнт і заливаємо їх водою. Готуємо страву під кришкою 10-15 хвилин.
6. В цей час промиваємо болгарський перець, очищаємо його від насіння і ріжемо на невеликі смуги.
7. Викладаємо перець на заготівлю і залишаємо настоюватися під кришкою ще 15 хвилин.
8. Домашня паелья з куркою і овочами готова. Можна подавати до столу!
Домашня паелья з креветками і овочами
Один з варіантів приготування домашньої паельї – з креветками і овочами. Страва порадує своїм яскравим виглядом, смаком і поживністю. Подавайте його до обіду або вечері.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Рис – 70 гр.
- Креветки – 100 гр.
- Квасоля стручкова – 30 гр.
- Часник сушений – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Горошок зелений – 30 гр.
- Шафран – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Відкладаємо необхідну кількість креветок.
2. При необхідності розморожуємо продукт.
3. Далі обсмажуємо інгредієнт в оливковій олії 2-3 хвилини. Посипаємо його сушеним часником за смаком.
4. Далі додаємо промитий рис і також смажимо його пару хвилин.
5. Вливаємо бульйон і готуємо страву ще 10 хвилин. Солимо за смаком.
6. В цей час займемося нарізкою овочів. Болгарський перець розбираємо тонкою соломкою.
7. Стручкову квасолю ріжемо на невеликі відрізки.
8. Відміряємо потрібну кількість зеленого горошку.
9. Викладаємо овочі в загальну масу і продовжуємо готувати страву ще 10 хвилин на слабкому вогні.
10. Готове. Паелью з креветками і овочами можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт страви з куркою і морепродуктів
Ситну і поживну паелью можна приготувати в домашніх умовах з морепродуктів і куркою. Яскраве страва стане головним на вашому сімейному столі. Подавайте до обіду або вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Рис – 300 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Морепродукти – 400 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Вино біле – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Шафран – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Масло оливкове – 80 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. Обсмажуємо їх на сковороді в оливковій олії.
2. На час прибираємо обсмажене м’ясо, а в цій же сковороді готуємо подрібнену цибулю з часником.
3. Морепродукти, при необхідності, розморожуємо і нарізаємо.
4. Опускаємо інгредієнт в сковороду з цибулею і часником.
5. Сюди ж викладаємо шматочки болгарського перцю. Тушкуємо продукти близько 7 хвилин.
6. Повертаємо в блюдо курку. Кладемо сюди рис і заливаємо його білим вином. Тушкуємо до його випаровування.
7. Заливаємо блюдо водою, солимо його і посипаємо спеціями.
8. Тушкуємо до готовності близько 20 хвилин на слабкому вогні.
9. Паелья з куркою і морепродуктів готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.
Покроковий рецепт приготування страви з грибами
Вегетаріанський або пісний варіант паельї – з додаванням грибів. Блюдо вийде таким же корисним, як і в класичному виконанні. Оцініть простий і смачний домашній рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 1 склянка
- Гриби печериці – 400 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Горошок зелений – 80 гр.
- Часник – за смаком.
- Маслини – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Промиваємо гриби і овочі.
2. Дрібно нарізаємо болгарський перець, цибуля і часник. Відправляємо продукти в сковороду з рослинним маслом.
3. Сюди ж опускаємо невеликі кубики баклажана.
4. Додаємо горошок і шматочки помідорів. Тушкуємо 5-7 хвилин.
5. Доповнюємо загальну масу шматочками грибів і маслинами. Продовжуємо обжарку ще 5 хвилин.
6. Додаємо в блюдо промитий рис. Посипаємо його сіллю і спеціями.
7. Заливаємо вміст водою і залишаємо нудитися на тихому вогні 20 хвилин.
8. Соковита паелья з грибами готова. Прикрашайте її часточками лимона і подрібненою зеленою цибулею.
9. Розкладаємо частування на тарілки і подаємо до столу. Можна пробувати!
Овочева паелья з бурим рисом
Корисний бурий рис можна використовувати в приготуванні живильного паельї. Оцініть овочевий варіант знаменитого іспанського страви. З простим рецептом справляться навіть новачки в кулінарній справі.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- бурий Рис – 150 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Помідор – 2 шт.
- Квасоля стручкова – 60 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Маслини – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкова – 50 мл
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю з часником і обсмажуємо їх на оливковій олії. Сюди ж викладаємо бурий рис і заливаємо його водою. Залишаємо на вогні до готовності.
2. Окремо обсмажуємо шматочки болгарського перцю.
3. Сюди ж додаємо помідори і стручкову квасолю. Солимо і посипаємо овочі спеціями. Тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.
4. Готові овочі розмішуємо з рисом. Посипаємо блюдо подрібненою зеленню і доповнюємо маслинами.
5. Овочева паелья з бурого рису готова. Ділите її на порції і подавайте до столу!
Смачна паелья з рибою в домашніх умовах
При приготуванні цієї страви можна використовувати рибу. Страва порадує своїм ніжним, але при цьому живильним смаком. Використовуйте яскравий домашній рецепт для сімейного обіду або вечері.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Рис – 300 гр.
- Скумбрія – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
- Масло оливкове – 80 мл
Процес приготування:
1. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо шматочки цибулі та часнику, а після доповнюємо їх невеликими кубиками моркви. Готуємо ще близько 5 хвилин.
2. Викладаємо скумбрію, розрізану невеликими довгастими шматками. Попередньо прибираємо кісточки.
3. Солимо вміст за смаком, посипаємо спеціями і заливаємо водою. Доводимо масу до кипіння.
4. Опускаємо в киплячу рідину заздалегідь промитий рис. Тушкуємо частування на повільному вогні близько 20 хвилин. Можна прикрити кришкою.
5. Акуратно перемішуємо готову паелью з рибою і ділимо її на порції. Прикрашаємо блюдо ароматною подрібненою зеленню і пробуємо.
Як швидко і смачно приготувати паелью в мультиварці?
Ситну іспанську паелью можна приготувати за полегшеним рецептом – в мультиварці. Достатньо лише послідовно завантажити необхідні продукти. Беріть на замітку цікаву ідею.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Рис – 300 гр.
- Філе куряче – 500 гр.
- Морепродукти – 500 гр.
- мисливська Ковбаса – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло оливкове – 80 мл
- Вода – 2,5 склянки
Процес приготування:
1. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Вливаємо олію і готуємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю і шматочки курячого філе.
2. Сюди ж викладаємо невеликі шматочки помідорів і болгарського перцю. Тушкуємо ще 5 хвилин і доповнюємо масу морепродуктів.
3. Слідом додаємо рис з мисливськими ковбасками, заздалегідь нарізаними тонкими колами.
4. Солимо вміст, посипаємо спеціями і заливаємо водою. Для аромату розміщуємо тут головку часнику. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо страву 10 хвилин на високій температурі.
5. Розмішуємо готову паелью в мультиварці, розкладаємо її по тарілках і подаємо до столу.