Паелья з морепродуктів класична – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Дуже смачна паелья з морепродуктів і куркою

Один з найбільш популярних варіантів паельї – це паелья з морепродуктів і куркою. Блюдо виходить ароматним, пряним і неймовірно смачним і красивим. Готується паелья відносно недовго і просто, а результат виходить чарівним.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Рис – 500 гр.
  • Морепродукти – 150 гр.
  • Курка – 8 шматків
  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Шафран – 1 щіпка
  • Помідори у власному соку – 1 банка
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Квасоля зелена стручкова – 2 жмені
  • Морква – 1 шт.
  • Спаржа зелена – 4 шт.
  • Горошок зелений – 2 жмені
  • Маслини – 2 жмені
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Паприка червона мелена – на смак
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Спочатку маринуємо курячі шматочки. Для цього змішуємо їх з сіллю, перцем і паприкою і залишаємо маринуватися на кілька годин.

2. Замариновані курячі шматочки обсмажуємо на розігрітій оливковій олії з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо їх на окрему тарілку і відкладаємо в сторону.

3. Дрібно нарізаємо часник з цибулею, шафран заливаємо окропом.

4. Все в тому ж маслі, в якому обсмажувалася курка, пасеруємо часник з цибулею.

5. Далі засипаємо в сковороду рис, гарненько все перемішуємо і обсмажуємо протягом хвилини.

6. Потім повертаємо на сковороду обсмажені курячі шматочки і кладемо їх на рис.

7. Заливаємо продукти гарячим курячим бульйоном і шафраном з окропом. Додаємо помідори разом з соком і тушкуємо все разом під кришкою приблизно 10 хвилин.

8. Овочі промиваємо та нарізаємо. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі.

9. Через 10 хвилин додаємо на сковороду морепродукти, овочі й маслини, а також перець та сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.

10. Потім знімаємо паелью з вогню і накриваємо рушником на 10 хвилин.

11. Готову паелью посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!