Дуже смачна паелья з морепродуктів і куркою
Один з найбільш популярних варіантів паельї – це паелья з морепродуктів і куркою. Блюдо виходить ароматним, пряним і неймовірно смачним і красивим. Готується паелья відносно недовго і просто, а результат виходить чарівним.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Рис – 500 гр.
- Морепродукти – 150 гр.
- Курка – 8 шматків
- Бульйон курячий – 1,5 л
- Шафран – 1 щіпка
- Помідори у власному соку – 1 банка
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Квасоля зелена стручкова – 2 жмені
- Морква – 1 шт.
- Спаржа зелена – 4 шт.
- Горошок зелений – 2 жмені
- Маслини – 2 жмені
- Зелень – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Паприка червона мелена – на смак
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку маринуємо курячі шматочки. Для цього змішуємо їх з сіллю, перцем і паприкою і залишаємо маринуватися на кілька годин.
2. Замариновані курячі шматочки обсмажуємо на розігрітій оливковій олії з обох боків до золотистого кольору. Перекладаємо їх на окрему тарілку і відкладаємо в сторону.
3. Дрібно нарізаємо часник з цибулею, шафран заливаємо окропом.
4. Все в тому ж маслі, в якому обсмажувалася курка, пасеруємо часник з цибулею.
5. Далі засипаємо в сковороду рис, гарненько все перемішуємо і обсмажуємо протягом хвилини.
6. Потім повертаємо на сковороду обсмажені курячі шматочки і кладемо їх на рис.
7. Заливаємо продукти гарячим курячим бульйоном і шафраном з окропом. Додаємо помідори разом з соком і тушкуємо все разом під кришкою приблизно 10 хвилин.
8. Овочі промиваємо та нарізаємо. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені овочі.
9. Через 10 хвилин додаємо на сковороду морепродукти, овочі й маслини, а також перець та сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще близько 15 хвилин.
10. Потім знімаємо паелью з вогню і накриваємо рушником на 10 хвилин.
11. Готову паелью посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!