Простий і дуже смачний рецепт приготування пахлави з безе
Цей варіант відрізняється від звичного рецепта пахлави додаванням в неї збитого повітряного білка і кунжуту. Небанальний рецепт улюбленої солодощі, на який господині потрібно зовсім небагато часу, а ось він здатний здивувати навіть найвимогливішого гостя.
Час готування: 1 год
Час приготування: 15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Білок яєчний – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2/3 склянки
- Горіхи – 100 гр.
- Кунжут – 100 гр.
- Вода – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Змішати в мисці воду, масло і щіпку солі, ввести просіяне борошно, змішати. Накрити тісто серветкою і залишити на 25-30 хвилин.
2. У блендері подрібнити кунжут і горіхи.
3. Білок збити з цукром до пишної піни.
4. Змішати горіхи з білковою масою.
5. Тісто розкачати в тонкий пласт і викласти на нього горіхово-білкову начинку, згорнути в рулет, намітити ножем порційні розрізи.
6. Викласти рулет на деко і прикрасити шматочками горіхів, випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
7. Випічку остудити, розрізати на порції і подавати. Оригінальний десерт готовий!