Пахлава – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і дуже смачний рецепт приготування пахлави з безе

Цей варіант відрізняється від звичного рецепта пахлави додаванням в неї збитого повітряного білка і кунжуту. Небанальний рецепт улюбленої солодощі, на який господині потрібно зовсім небагато часу, а ось він здатний здивувати навіть найвимогливішого гостя.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2/3 склянки
  • Горіхи – 100 гр.
  • Кунжут – 100 гр.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1,5-2 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Змішати в мисці воду, масло і щіпку солі, ввести просіяне борошно, змішати. Накрити тісто серветкою і залишити на 25-30 хвилин.

2. У блендері подрібнити кунжут і горіхи.

3. Білок збити з цукром до пишної піни.

4. Змішати горіхи з білковою масою.

5. Тісто розкачати в тонкий пласт і викласти на нього горіхово-білкову начинку, згорнути в рулет, намітити ножем порційні розрізи.

6. Викласти рулет на деко і прикрасити шматочками горіхів, випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

7. Випічку остудити, розрізати на порції і подавати. Оригінальний десерт готовий!