Стейки палтуса, запечені в духовці
Стейки палтуса смачні при будь-якому способі їх приготування, але максимально смак їх розкривається при запіканні в духовці. У цьому рецепті запікаємо стейки на овочевій подушці з цибулі і картоплі. У вас вийде чудове блюдо для сімейного вечері, та й до того ж дієтичне.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
- Палтус – 800 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Масло оливкове – 40 мл
- Сіль – за смаком.
- Сік лимона – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очистіть від шкірки, промийте, струсіть на друшляку зайву рідину і потім наріжте його невеликими брусочками.
Крок 2. Дрібно наріжте велику очищену цибулину.
Крок 3. Тушку палтуса очистіть від дрібної луски, видалити всі нутрощі і потім тушку ретельно промийте під проточною водою. У риби відріжте плавці з хвостом і обсушіть тушку кухонним рушником. Потім гострим ножем наріжте палтус стейками товщиною до 3 див.
Крок 4. Кожен стейк зі всіх сторін по своєму смаку посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком, який не тільки поліпшить смак палтуса, але і збереже його текстуру при запіканні.
Крок 5. У форму для запікання перекладіть картопляні брусочки.
Крок 6. Поверх їх покладіть нашатковану цибулю, додайте сіль, перець, оливкова олія і все перемішайте. Потім нарізку розподіліть рівним шаром.
Крок 7. Запікайте овочі в духовці, розігрітій до 190°С протягом 25 хвилин.
Крок 8. Потім форму з овочами вийміть з духовки і зверху розкладіть їх стейки палтуса. Запікайте стейки при тій же температурі ще 30 хвилин.
Крок 9. Після закінчення запікання перевірити на готовність картоплю. Дайте страві 10 хвилин настоятися в вимкненій духовці. Потім стейки разом з овочами розкладіть в тарілки і подайте до столу. Приємного апетиту!