Палтус в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Стейки палтуса, запечені в духовці

Стейки палтуса смачні при будь-якому способі їх приготування, але максимально смак їх розкривається при запіканні в духовці. У цьому рецепті запікаємо стейки на овочевій подушці з цибулі і картоплі. У вас вийде чудове блюдо для сімейного вечері, та й до того ж дієтичне.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Палтус – 800 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очистіть від шкірки, промийте, струсіть на друшляку зайву рідину і потім наріжте його невеликими брусочками.

Крок 2. Дрібно наріжте велику очищену цибулину.

Крок 3. Тушку палтуса очистіть від дрібної луски, видалити всі нутрощі і потім тушку ретельно промийте під проточною водою. У риби відріжте плавці з хвостом і обсушіть тушку кухонним рушником. Потім гострим ножем наріжте палтус стейками товщиною до 3 див.

Крок 4. Кожен стейк зі всіх сторін по своєму смаку посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком, який не тільки поліпшить смак палтуса, але і збереже його текстуру при запіканні.

Крок 5. У форму для запікання перекладіть картопляні брусочки.

Крок 6. Поверх їх покладіть нашатковану цибулю, додайте сіль, перець, оливкова олія і все перемішайте. Потім нарізку розподіліть рівним шаром.

Крок 7. Запікайте овочі в духовці, розігрітій до 190°С протягом 25 хвилин.

Крок 8. Потім форму з овочами вийміть з духовки і зверху розкладіть їх стейки палтуса. Запікайте стейки при тій же температурі ще 30 хвилин.

Крок 9. Після закінчення запікання перевірити на готовність картоплю. Дайте страві 10 хвилин настоятися в вимкненій духовці. Потім стейки разом з овочами розкладіть в тарілки і подайте до столу. Приємного апетиту!